Laatste nieuws

Prachtig weer! Lange wachten is beloond, los om 10.30 uur. Pracht vlucht!

  • 21-4-2018

Het is al niet zo vroeg meer voor mijn doen. Maar rond de klok van 8 uur is het al prachtig mooi weer in Donkerbroek. Uiteraard een beetje grondnevel maar het zonnetje is volop aanwezig en zal zeker vandaag weer zijn best doen om er een mooie dag van te maken.

De wind is uitermate matig van kracht. Volgens mij noord tot noord oost maar kan er niet eens goed achterkomen eigenlijk zo weinig waait het dus.

Vanwege de nevel nog geen duiven gelost. Of dat nu echt nodig is om te wachten op het oplossen er van weet ik niet. Volgens de goeroe uit Brabant moeten we er niet naar kijken, deden we vroeger ook niet lijkt zijn insteek te zijn. Mischien heeft hij wel groot gelijk. Anderzijds........vroeger werden er ook geen omleidingen gelegd als je hart problemen had en vroeger hadden we ook geen coli problemen bij duiven. Ja vroeger.........er is zoveel veranderd en dat gaat ook nog wel even door zou ik denken. Maar één ding is zeker we moeten vooralsnog even geduld hebben voordat ze gelost worden.

Het heeft even geduurd maar de lossing is een feit. Om 10.30 uur heeft het startsein geklonken bij een matige noord oosten wind. De omstandigheden lijken prachtig ook al zal dat onderweg vast niet helemaal zo zijn. Er is per slot van rekening niet voor de aardigheid zo lang gewacht met lossen.

Geen idee wat de snelheden zullen gaan worden. Zal aan de oostkant van de afdeling enorm tegenvallen denk ik maar klokken ergens tussen 12.45 uur en 13.00 uur moet kunnen.

Allemachtig wat prachtig! Zou mag je de aankomsten van de duiven toch wel beschrijven vandaag. Soms erg hoog in één keer naar beneden duiken om gelijk geklokt te worden. Erg mooi!

We hadden ze nog niet eens echt verwacht, althans we hadden net tegen elkaar gezegd dat het nog wel enkele minuten zou gaan duren of daar kwam hoog vanuit de westkant de NL17-1614247 kras duivin (uit Gladiola x Tammy) aangevlogen om vervolgens met een half rondje op de antenne te vallen en geklokt te worden om 12.49 uur (snelheid 1268,9 mpm).

Vervolgens loopt het bijzonder netjes door en is het zeker genieten van de aankomsten vandaag. Wat een verschil met de grijze lucht van vorige week trouwens.

In de club gaat de overinning voor de derde keer naar Meindert de Jong. Van harte gefeliciteerd met het goud. Het zilver lijkt voor ons te zijn waarbij we hopen er twee bij de eerste vijf te kunnen klokken.

Het is tegen 596 duiven inderdaad zilver geworden: 2,5,14,18,19,20,21,22,26,27,28 enzovoort met totaal 33 van de 54 ingekorfde duiven op de uitslag 1 op 3 gerekend.

Kortom er heeft herstel opgetreden ten opzichte van vorige week. Nu zullen de mooie en vrij eenvoudige weersomstandigheden ons daarbij ook een handje geholpen hebben maar daar profiteren we graag van mee.

Terug