Laatste nieuws

Herinneringen komen boven!

  • 18-4-2018

Vandaag voor een klant een verdwaalde duif opgehaald uit Duffel. Ja en dan kan er natuurlijk maar één ding gebeuren bij mij en dat is afdwalen naar 29 juli 2007. Het was de dag dat onze jonge duiven in Duffel stonden en daar gelost werden bij een bijna stormachtige westen wind.

Ik was er zelf niet bij vanwege een weekje vakantie maar Dolf klokte daar de eerste en de tweede van de hele afdeling tegen 28.819 duiven.

Ik schreef onderstaande tekst toen op onze website:

30-7-2007 - Yes, yes, yes eindelijk de eerste in de afdeling!!

De kop zegt genoeg! 1 en 2 in onze afdeling Friesland '96 tegen 28.819 duiven. Mooier kan natuurlijk niet. Na zeer vele overwinningen in de vereniging, een mooi aantal overwinningen in het rayon of acg en 9 teletekst noteringen nu eindelijk ook een echte afdelingsoverwinning.

De eerste duif is de jonge doffer 07-773 nu luisterend naar de naam First One, gekweekt uit een rechtstreekse doffer van Pieter Veenstra (uit zoon Branco x dochter Mr. Surhuizum) keer de 04-439 welke de lijnen van Silver Shadow II en Porsche Bond in zich heeft alsmede nog van het beste van Adrie Kors. De tweede duif 07-197, inmiddels door het leven gaande als Anna en vernoemd naar de vorige week geboren kleindochter van Dolf, is een rechtstreekse Eijerkamp en komt uit zoon Silvester keer een rechtstreekse Heremans Ceusters duif. Naast 1 en 2 werd het ook nog een keer 9 en dat is met de jonge doffer 07-676 gekweekt uit een zoon van Mr. Surhuizum van Pieter Veenstra keer onze geweldige kweekduivin 01-515 (zie onder kopje kwekers op de site).

Nu de zaak weer klaarstomen voor de eerste NPO vlucht. Allemaal veel succes!

Tot zover het berichtje van toen.

Dus vandaag even in de plaats waar voor ons toch een stukje extra victorie in de duivensport begon. Ik weet nog zeer goed dat er destijds iemand was die mij een berichtje stuurde met de felicitaties en daaraan tevens toegevoegd de opmerking "nu zal je zien dat er spoedig meerdere afdelingsoverwinningen gaan vallen bij jullie".

De man, waarvan ik helaas niet meer weet wie hoe hij heet, heeft gelijk gekregen. Om er een paar te noemen na First One was het The Second die een eerste in de afdeling speelde. Bachelor en Jantje deden dit ook, Burritos deed het maar ook Titania deed het en zeer onlangs was het Gea die dit huzarenstukje op haar naam wist te schrijven.

Overigens wat we toen nog niet wisten maar het was tevens de start van de zegetocht met nazaten van onze Mr. Branco. Dit niet alleen op onze hokken maar ook bij anderen.

Kortom je moet er soms jaren op wachten maar daarna kan het dus ook zo maar zijn dat er vlotjes meerdere volgen.

Kon het niet laten om even een foto te maken van het plaatsnaambord in Duffel.

Ach herinneringen zijn soms mooi, je moet het ook nooit wegstoppen. Maar voor het overige is het maar beter om met de toekomst bezig te zijn.

De week is door de midden. Op naar de tweede vlucht!

Terug