Laatste nieuws

Zomerse omstandigheden

  • 17-4-2018

Het is zowaar lekker weer aan het worden. Benieuwd hoelang we hiervan mogen en kunnen genieten. Prachtige omstandigheden om de jonge duiven dagelijks los te hebben. Bij ons gaan beide koppels momenteel iedere dag naar buiten. Ze mogen dan gedurende een aantal uren hun gang gaan.

Na telling vanavond ontbrak er één op appèl. Bij de buren een paar huizen verderop zag ik een hoopje veren in het gazon liggen. Geen twijfel dus, de kromsnavel is even weten buurten.

De jonge duiven van het andere hok hebben 8 dagen lang een colikuur gehad. De eetlust is weer goed, de ontlasting is ook prima. Sectie op een dood jong heeft uitgewezen dat het de coli bacterie betrof. Inmiddels toch een zestal jongen opgeruimd trouwens. Sluit ook niet uit dat er nog enkele zullen volgen. Niet omdat ze doodziek zijn maar wel omdat ze mij niet snel genoeg 100% zijn.

Afgelopen weekend één duivin verspeeld. Dat valt qua aantal dus reuze mee echter het is geen verkeerde die ontbreekt. Onze Sjan was toch goed voor fijne kopprijzen waaronder een eerste maar ook voor titels bij de asduiven. Het is niet onze eerste topper die we kwijt zijn en het zal ook niet onze laatste zijn. Maar jammer is het wel zeker!

Voor komend weekend staat Deurne op het programma. Voor onze duiven een afstand van ruim 176 kilometer in rechte lijn naar Donkerbroek althans. En daar hebben we gelijk een punt! Afgelopen week blijken er toch vele duiven door Noord Holland gegaan te zijn. En ik kan het inderdaad staven aan de meldingen van opgevangen duiven die ik doorkrijg bij mijn duivenkoerier bedrijf Duivendirect.nl.

Toch bizar! Bijna niet te bevatten zelfs dat de duiven vanuit Gennep (Noord Limburg en behoorlijk oostelijk ten opzichte van Noord Holland) bij een zuid tot zuidwesten wind richting het midden van het land trekken om vervolgens de verkeerde afslag te nemen en door Noord Holland naar boven vliegen. Duivensport.......je krijgt er geen hoogte van!

 

Terug