Laatste nieuws

We waren er al een beetje bang voor. Lossing om12.15 uur, slecht verloop

  • 14-4-2018

Gisteravond bij het terug rijden van ons prachtige clubgebouw naar Donkerbroek zeiden we al tegen elkaar dat het morgen (vandaag dus) wel eens tegen kon gaan vallen met het weer. De vooruitzichten waren toch bijzonder gunstig maar het was gisteravond enorm grijs en grauw weer.

Zo nu niet anders! Het is zwaar bewolkt en grijs weer. Zie de foto bij die stukje tekst en vergelijk hem eens met de foto die bij de tekst van 7 april staat vermeld. Bijna uit dezelfde positie genomen. Toen strak blauwe lucht nu strak grijze lucht!

Neemt niet weg dat de duiven er ongetwijfeld uit zullen gaan straks. In het zuiden blijkt het ook beter te zijn overigens. En een beetje bewolking zal de duiven niet gaan hinderen.

Het startsein heeft inmiddels geklonken. Om 12.15 uur hebben de duiven de vrijheid gekregen. Behoorlijk bewolkt maar wel een hemel die hier en daar wat dunner bewolkt is. De win is zuid zuidwest kracht 2 tot 3.

Klokken ergens tussen 13.50 uur en 14.05 uur moet lukken lijkt mij.

Vanuit het noorden! Ja bijna niet te geloven maar toch echt vanuit het noorden komt onze eerste duif aangevlogen. Na een rondje gelijk op de antenne en geklokt om 14.06 uur. Het is onze duiven NL16-702  "Naomie" (dochter First One x Fijne Jackpot) welke voor de eerste piep van de klok zorgt vandaag.

Het vervolg is zeer matig tot slecht. Kortom de verwachtingen waren hier bijzonder hoog gespannen maar daarvan hebben de duiven niets kunnen waarmaken. Weten we weer dat er gepoetst moet worden de komende week!

Het lukte gisteravond niet meer om een stukje tekst aan het wereldwijde web toe te vertrouwen. Een feestje (niet vanwege de uitslag overigens) maakte dat er na het klokuitrekenen snel door uw webmaster gedouscht moest worden om te vertrekken naar de plaats van handelen.

Nu weten we zelf heel goed dat we na 45 jaren duivensport beoefenen er nog steeds geen bal van afweten, die illusie hebben we ook nooit gehad zelfs. Maar eerlijk is eerlijk de verwachtingen waren vrij hoog gespannen hier in Donkerbroek en dan komt de uitslag.......

Tegen 656 duiven werd het 17,18, 22, 32 enzovoort met totaal 26 van de 56 ingekorfde duiven in de punten. Ja dan ben je uitgepraat en komt er dus helemaal niets van de hoge verwachtingen uit. Kortom we kennen er geen bal van!

Hoe het kan? Geen idee! Nu in paniek? Helemaal niet! Zo simpel en zo bijzonder kan dus de duivensport zijn.

Hier helaas nog wel vier vacatures waaronder één van onze betere misschien wel onze beste duivin. Laten we hopen dat ze nakomen.

De overwinning gaat naar Meindert de Jong die we uiteraard van harte feliciteren met dit mooie resultaat!

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen.

later meer.........

Terug