Laatste nieuws

Jonge duiven ziekte en voorbereiding eerste vlucht

  • 11-4-2018

Afgelopen maandagmorgen met een dode jonge duif en een meststaal naar de dierenarts geweest. Gelukkig kon de man vaststellen dat het geen virus betrof maar wel een coli bacterie. Dat was precies wat ook onze gedachte was overigens. Sinds een paar uren is tevens de uitslag van de sectie op de dode duif bekend en ook hieruit is naar voren gekomen dat het een coli bacterie betreft. Gelukkig geen salmonella achtige toestanden in ieder geval.

Nu waren we zondag al gestart met een coli kuur (Belgamco en 4 in 1 door elkaar) zodat de eerste dag al achter de rug was.

Inmiddels zijn we vier dagen verder en kunnen we stellen dat het jonge spul weer bij de tijd is. Totaal wel vier duiven die het lootje gelegd hebben maar het is niet anders. Laten we hopen dat ze voorlopig weer verder kunnen in hun ontwikkeling.

De jonge duiven van hok "Dolf" zijn er inmiddels vier keer uit geweest en dat gaat prima. De hele meute zit al buiten en het binnenlopen gaat ook goed. Hok "Henk" zal vrijdag voor het eerst naar buiten gaan.

De oude duiven staan er goed op is onze indruk. De training is prima en ze zitten strak in het pak. Van topforme uiteraard nog geen sprake maar dat is wat ons betreft absoluut geen probleem. De mooie vluchten komen nog per slot van rekening.

De verzorging is verder standaard. Hier wordt nog steeds Matador gevoerd en tevens worden er enkele bijproducten van Baxkc gebruikt. Op de zondag nog het biergist en de mineralen van Mariën en dat is het wel zo'n beetje.

Komende zaterdag de eerste officiële klokvlucht. Op het programma staat Gennep hetgeen een afstand is van rond de 150 kilometer.

Terug