Laatste nieuws

Een dagje later, tevens jongen voor het eerst buiten

  • 8-4-2018

The day after zoals ze dat zo mooi noemen. En inderdaad we hebben de eerste vlucht van het nieuwe seizoen al weer achter de rug. Een vlucht die uiteindelijk naar grote tevredenheid verliep, overigens niet geheel zo verwacht maar des te mooier het resultaat.

Zit daar niet de "210" tussen de jonkies? Zeker weten, nog één te gaan van de vlucht van gisteren dus.

Gisteren maakte ik nog melding van vier vacatures, vanmorgen zijn drie hiervan nog teruggekeerd. Ontbreekt dus nog één van de 58 ingekorfde duiven. In alle eerlijkheid wel één van de favourieten maar ook in alle eerlijkheid ik had hem niet (nooit) mogen inkorven. Kreeg donderdag het idee dat hij spierproblemen had en dat kon achteraf, gelet op zijn absentie, wel eens een juiste constatering zijn geweest. Dom, dom dom en nog eens dom. Al 45 jaren duivenmelker en dan toch nog zulke missers maken! Kan het mij zelf nauwelijks vergeven maar het is niet anders.

De jonge duiven van het hok Dolf vandaag voor het eerst naar buiten geweest. Dat ging prima overigens. Tegen de avond zaten ze allemaal weer in hun vertrouwde hok. Het was dan ook een dag bij uitstek om ze buiten te hebben. Half bewolkt, prachtige temperatuur, geen wind kan niet mooier.

De jonge duiven van het hok Henk maken het momenteel minder. Coli achtige problemen en daar ben ik op zijn zachts gezegd niet blij mee. Sommigen (of misschien wel velen) zeggen dan hebben ze dat maar gehad of anderen proberen het zelfs "op te wekken" voor zover zoiets kan. Allemaal grote flauwekul! Je moet gewoon zorgen dat je het niet krijgt en dat is vele malen beter neem dat van mij aan. En of dat ook kan, ja dat kan! Maar je hebt het helaas niet volledig in eigen hand en dat is het lastige. Kortom de jongen maar een paar dagen een lichte mengeling te eten geven en laten uitzieken. Er zullen ongetwijfeld slachtoffers gaan vallen.

Vanmorgen de duiven allemaal weer in bad gehad, een vast ritueel ook bij ons uiteraard. Ze worden er altijd bijzonder mooi van.

Tevens op de zondag mineralen en biergist dag, dit is ook al zeer vele jaren een vast ritueel. Of het helpt? Geen idee. Ik kan het verschil niet merken maar het voelt ook weer niet verkeerd. Ach je probeert zoveel mogelijk volgens een onderbouwde redenatie te doen maar daarnaast zijn er natuurlijk ook zaken welke je voor je eigen gemoedsrust toepast.

Terug