Laatste nieuws

Mooi weer! Duiven los om 10.45 uur in Duiven. Mooi verloop

  • 7-4-2018

Wat een mooie start van de dag, zie op bijgaande foto welke zojuist genomen is de mooie blauwe lucht! Het zonnetje komt er steeds meer en meer bij hetgeen erin heeft geresulteerd dat de duiven gelost worden om 10.45 uur. Ze staan niet in Wijchen maar in Duiven. Ik was even verbaasd want ben afgelopen week nog in Wijchen op de lossingsplek geweest. Heb ik dus fout gezeten want er waren daar absoluut geen bouwactiviteiten gaande. Is wellicht de lossingsplaats geweest van de vorige eeuw waar ik stond.......

Maar goed de systemen, de liefhebbers en de duiven kunnen vandaag getest worden. Ben wel zeer benieuwd hoe alles zal verlopen. We zijn zelf van mening dat ze er nog zeker niet klaar voor zijn maar toch kan het vandaag een mooi trainingsvluchtje zijn en tevens een mooie opmaat zijn richting de eerstre officiële vlucht volgende week.

De lossing dus om 10.45 uur bij een kalme zuid tot zuid oosten wind. De snelheden zullen hoog liggen en ze zullen vast ook met "bosjes" tegelijk gaan komen. Klokken rond de klok van 12.00 uur lijkt mij. Kan vijf minuten eerder of later zijn.

Beste mensen, ik zeg het iedere week weer maar geniet van de aankomsten! Voor ons toch altijd iets bijzonders.

​Vanuit het west-noordwesten melden de eerste 6 duiven zich. Niet direct van plan om te landen op de valplank maar dat zal vandaag bij velen het geval geweest zijn denk ik.

​Uiteindelijk is het onze eerste getekendeNL16-552 "Adonis" welke om 11.56 uur de piep van het electronisch constateer systeem laat klinken. Binnen enkele seconden gevolgd door nog een vijftal duiven. Snelheid van de eerste duif is 1.645,4 mpm.

​Het verdere verloop tot de eerste 25 duiven is zonder meer netjes te noemen. Daarna is het reeds binnendruppelen van duiven. Allemaal vanuit het hoge noorden!

De kop van de uitslag was prima voor vandaag! Tegen 472 duiven (hierbij geen overnachtduiven dit keer) begonnen we met : 3,4,5,6,7,10,11,12,14,16 enzovoort met totaal 24 van de 58 duiven op de uitslag 1 op 3 gerekend.

Op zich een mooie vlucht waarbij alleen de tweede helft van de duiven er behoorlijk lang over gedaan heeft. Op dit moment nog vier vacatures hetgeen natuurlijk altijd jammer is zo direct aan het begin van het seizoen.

Terug