Laatste nieuws

En ze zijn weer onderweg! Wijchen op het menu!

  • 6-4-2018

De start van het nieuwe seizoen is ook hier een feit! Zo waren de "stille" maanden weer voorbij en staan we morgen (misschien) in de  korte broek de duiven op te wachten. Het beloofd in ieder geval een mooie dag te worden als we de weersvoorspellers mogen geloven.......durf het bijna niet te geloven!

Voor ons 58 stuks op reis gestuurd. Hiervan 23 meisjes en 35 jongetjes. Duiven stonden er wel mooi op en voelden dus ook goed aan. Van grote forme nog geen sprake maar dat is ook absoluut nog niet gewenst. De lossingsplaats is overigens Wijchen, voor onze duiven een afstand van ruim 136,5 kilometer in rechte lijn naar de hokken in Donkerbroek.

De NL16-1040552 "Adonis" en de NL16-1040553 "Apollo" voeren de inkorfstaat aan. Het betreft een trainingsvlucht dus veel betekent het niet deze keer.

In de vereniging totaal 472 duiven ingekorfd, een redelijk aantal ook al daalt dit ieder jaar wel en dat is natuurlijk bijzonder spijtig.

Morgen zoals gezegd beloofd een mooie dag te worden. Het zou goed en mooi zijn voor het duivenmelkers volkje. Een goede hoopvolle start is altijd belangrijk voor de juiste motivatie om er een mooi seizoen van te maken.

 

Terug