Laatste nieuws

Komend weekend moeten we al weer

  • 5-4-2018

Morgen kan er al weer ingekorfd worden voor de eerste vlucht van dit seizoen. Het betreft voor ons nog een spek en bonen vlucht oftwel een trainingsvlucht. We gaan overigens wel proberen er een uitslag van te maken zodat alles weer getest kan worden.

Om nu te zeggen dat ik sta te trappelen om weer te starten, niet bepaald. Het vroege starten met de vluchten begint me meer en meer tegen te staan eigenlijk. Maar goed er wordt niet gevraagd wat ik er van vind dus gewoon los gaan en dan komt het vast wel weer goed.

Of de duiven er klaar voor zijn? Niet volledig zou ik willen zeggen. Te weinig training en ook te weinig opleiding. Desondanks is de kans vrij groot dat we ze wel gaan inkorven.

Vanmorgen nog even de lossingsplaats in Wijchen geïnspecteerd. Lijkt mij prima daar, geen probleem. Met een stuk hogere temperatuur moet het zaterdag dan maar weer gebeuren. Op naar weer een half jaar lang iedere zaterdag één of meerdere vluchten.

Doelstellingen zijn er niet gesteld, al een paar jaar niet meer eigenlijk. We zitten steeds meer op de lijn van genieten. Genieten van de aankomsten vooral. En natuurlijk als daarbij een handvol overwinningen mogen zijn zou dat mooi zijn. Als er bij één of twee van die overwinningen ook nog eens een rayon overwinning zit dan begint het er al weer op te lijken.

Van het teletekst gebeuren lijken we dan eindelijk verlost te zijn. Dat voelt niet verkeerd als ik eerlijk ben. Moet met regelmaat terugdenken aan de "regeer" periode van Dirk Buwalda, hij was met zijn team ook al zo ver om TT af te schaffen. Oei de wereld was te klein! Maar nu lijkt het er dus toch van te komen. Voor de commerciële jongens wellicht minder prettig maar voor de balans en de verhoudingen in de duivenwerereld wellicht beter. We zullen het er mee moeten doen in ieder geval.

Terug