Laatste nieuws

En we gaan vrolijk verder

  • 1-4-2018

Een mooi duivenweekend gehad! De eerste opleervluchtjes zijn achter de rug. Maakte ik in het vorige berichtje nog melding van twee vacatures, inmiddels kan ik melden dat de koppel weer compleet is. Oftewel we dachten nog aan een roofvogel slachtoffer, maar dit is dus dit keer ongegrond gebleken.

Gisteren wederom naar Boyl gereden en ze daar gelost bij uitstekend duivenweer. Bij thuiskomst zat, op een paar na, de hele meute reeds in het hok. Ze braken de poten bijna om binnen te geraken zo deed Dolf verslag van de aankomst. Waarom dat nu weer zo raar moest weten we ook niet. Wel bijzonde eigenlijk.

De jonge duiven zijn geënt tegen paramixo en inmiddels zijn we ook gestart met het verduisteren van het jonge volkje. Twijfel nog of we de jonge duiven twee keer gaan enten tegen paramixo. Het lijkt zo langzamerhand geen overbodige luxe aan het worden. Maar of we het zullen doen weten we nog niet. Immuniteit is ook bij de paramixo entingen al een gehoorde kreet bij de deskundigen. Als je er goed over nadenkt op zich niet zo vreemd, we zijn volgens mij al vanaf 1983 aan het spuiten tegen paramixo. De entstof zal in de loop der jaren vast wel zijn aangepast want anders was er al lang sprake van immuniteit geweest. Aan de andere kant is het wel zo dat we steeds vaker van gevalletjes paramixo horen. Op zich ook weer geen goede ontwikkeling. We moeten nog maar eens een aantal deskundigen raadplegen. Als het niet hoeft, zullen we het zeker niet doen!

Gisteren ook alle vliegduiven voorzien van de juiste chipring. We werken met drie kleuren chipringen. Reuze handig ook al moet je dan wel eens per jaar een aantal ringen vervangen door de juiste kleur.

Of we komend weekend zullen inkorven weten we nog niet. We gaan er wel naar toewerken maar een weekje extra training bij huis lijkt ook niet verkeerd.

Overigens was die training vanvond behoorlijk goed te noemen, wat dat betreft pakken de duiven het toch altijd wel bijzonder snel op.

Vorige week hebben de oude duiven vanwege de pokken enting geen bad gehad. We wijken in principe nooit af van onze baddag (zondag) dus een weekje overgeslagen. Ze hebben het vanmorgen dubbel en dwars weer ingehaald. Stelletje rotzooi makers in de hokken!

Terug