Laatste nieuws

Voor de eerste keer in 2018 de mand in na bezoek aan duivendokter

  • 30-3-2018

De dag begon met vies regenachtig weer. Maar rond de middag klaarde het zienderogen op. De zon brak door en mooie blauwe plekken aan de lucht. Helaas wel een oosten wind maar toch maar besloten, mede gelet op de beschikbare tijd, om de duiven een trainingsvluchtje te geven.

Alle doffers en vliegduivinnen gepakt, de thuisblijvende weduwduivinnen gereed gezet en vervolgens naar Boyl gereden. Een afstandje van iets meer dan 10 kilometer.

Aldaar bij een mooie lucht, met zonneschijn en een temperatuur van 13 graden gelost. Nu zat er wel verschil in de gemeten temperatuur en de gevoelstemperatuur. Voor het gevoel was het niet warmer dan een graad of 8 denk ik.

De duiven vertrokken hoog de goede richting in. Mijn gedachte was dan ook die zullen bij thuiskomst wel aanwezig zijn. Helaas was dit niet het geval. In tegendeel zelfs. Slechts één oude doffer en één oude duivin waren reeds present en de rest kwam in koppels van een stuk of 5 tot 10 terug.

Na telling in de avonduren blijken er nog twee stuks achterwege te zijn. Ons vermoeden dat een roofvogel weer heeft huisgehouden in de koppel wordt daarmee alleen maar sterker.

Maar goed, de kop is er af.

Overigens afgelopen woensdag met een mand vol duiven maar Fernand Mariën geweest. De mestcontrole en de keeluitstrijkjes hebben geen ongeregeldheden aan het licht gebracht zodat we wat dat betreft van start kunnen. Gelukkig maar overigens want het tijdstip van het dierenarts bezoek was enigszins aan de late kant om eventueel nog te kunnen ingrijpen mocht dat nodig zijn geweest.

Voor het overige deze dag vrijwel volledig gebruikt om alle chipringen toe te wijzen in de klokken van de leden van onze vereniging. Uiteraard ook het nieuwe vliegprogramma geladen zodat ierdereen weer aan de slag kan.

Terug