Laatste nieuws

Hoe gaat het eigenlijk op eigen hok? Pokkenwerk!

  • 25-3-2018

Op het eigen hok gaat het goed, wie schreef dat altijd ook al weer? Wat is goed wat is niet goed? Wanneer zijn we tevreden en hoe gedreven zijn we momenteel?

Om een lang verhaal kort te maken ze zijn er absoluut nog niet klaar voor. Komen nog relatief weinig los. En als ze dan wel buiten zijn dan worden ze behoorlijk getraind door meneer of mevrouw de kromsnavel. Het tempo ligt mij wat dat betreft al weer vele malen te hoog.

Je ziet ze de boomtoppen weer scheren en het luchtruim boven het dorp bij tijden al weer onveilig maken. Mooi gezicht maar blij mee? NEEN!

Helaas door omstandigheden momenteel niet de duiven iedere dag los en ook daar ben ik niet blij mee maar het is even niet anders. Of het erg is? NEEN denk ik!

Hoe staan ze er op? Eenvoudige vraag en kort antwoord: GOED!

Aan de hand waarvan dit oordeel? Ze zitten strak, eten goed, mest is goed en voelen prima aan. Mooi op gewicht, mooi rond en dat voelt voor het baasje goed!

Daar komt bij dat er een prachtige ploeg duiven zit. Eigenlijk (te ?) veel verwachtingen van. Kan alleen maar tegenvallen zullen we maar zeggen. Een mooie ploeg jaarlingen en tweejarigen waar het nodige van verwacht mag worden en dan vooral de nodige verwachtingen van de taartjongen van 2016. Voor mij zijn dat nu eigenlijk jaarlingen, stuk voor stuk duiven die al kopprijzen hebben en zelfs eersten. Dit zowel op de vitesse als op de dagfond. Zeer benieuwd wat die ons gaan brengen dit jaar.

Vandaag zijn de duiven geënt met het kwastje (veer follikel methode dus) tegen pokken en tevens zullen de duiven dan worden gescheiden. Kortom vanaf dit weekend staan ze op weduwschap. Met het uurtje er 's avonds bij zal ook het trainen wat meer ritme op gaan doen.

Ten aanzien van de pokken enting. "Vroeger" werd gedacht één keer tegen pokken enten en klaar is kees je hoeft nooit meer. Helaas weten we inmiddels dat dat een achterhaalde gedachte is. De dierenarts adviseert dan ook om jaarlijk tegen pokken te enten. Een tijd geleden las ik ook hetzelfde advies in het logboek van AS. Dus dan toch maar jaarlijks enten. Ondanks dat ik het altijd wel een "pokkenwerkje" vind, al met al ben je binnen een paar uurtjes klaar natuurlijk.

Tot slot vanaf nu maar rustig richting de eerste vlucht toe werken. De eerste trainingsvlucht zullen we op zeker NIET inkorven.

Terug