Laatste nieuws

Jonge duiven gespeend, verkoop Jubbega, aflevering bonnen duiven

  • 17-3-2018

De kop van het artikeltje is de volledige samenvatting van wat ons dit weekend heeft beziggehouden. Het begon vrijdagmiddag met het uizoeken en spenen van de jonge duiven. Inmiddels een 70 tal jongen die op eigen poten staan en voor hunzelf zullen moeten zorgen.

Mooi spul al zeg ik het zelf, ben er tot nog toe zeker content mee. Goed opgekomen en geen geschreeuw en slechte mest in en om de broedschalen. Tot op heden van al de aanwezige koppels één jong na vijf dagen verwijderd (bleef zeer zichtbaar achter bij zijn broer of zus) en nu met het spenen eveneens één jong verwijderd. Deze was overigens prachtig opgekomen en uitstekend in de hand maar heeft vanaf  het ringen al een "scheve" kop. Vreemde aandoening en die willen we er niet bij in hebben.

Dan vrijdagavond de eerste liefhebbers ontvangen die kwamen om hun aangeschafte bon te verzilveren. Ditzelfde tafereel afgelopen zaterdagmorgen ook nog eens gehad. Nu nog een vijftal welke de komende week hun jonge duif in ontvangst kunnen nemen, een aantal van de jongen zijn namelijk net een dag of vier te jong om in dit weekend ook al gespeend te kunnen worden.

Afgelopen zaterdagmiddag naar de zaalveiling in Jubbega geweest. De mannen hadden weer gezorgd voor een vijftig tal duiven waarvan één afkomstig was van onze hokken. Het was een gezellig samenzijn waarbij de duiven wel voor iets meer weg hadden mogen gaan volgens mij.

De komende week zal volledig in het teken staan van de verkoop van jonge duiven en een aantal duivenbonnen van onze eigen vereniging. De geschonken duiven en bonnen staan nu op www.bonnenverkoop.nl en komende vrijdag 23 maart is de eindveiling in ons volledig gerestylde clubgebouw aan de Hornleger 4 te Oosterwolde. Komt allen zou ik zeggen en neem gerust vrienden, buren, partners mee! De koffie staat klaar!

Hierbij nog opgemerkt dat de duiven zullen worden verkocht door professional Jannes Mulder. Tevens is er muziek aanwezig en is er voldoende voor de inwendige mens!

Onze schenking betreft een jong uit onze "Jantje" 1e NPO Tongeren in 2016! Zie stamboom hieronder.

Terug