Laatste nieuws

Februari loopt ook al weer bijna naar zijn einde

  • 25-2-2018

Zo zit je oud en nieuw te vieren en zo ben je al weer bijna twee maanden onderweg in het nieuwe jaar! Betekent dat we stilaan weer richting vliegseizoen gaan. Moet er eigenlijk nog niet aan denken, het lokt nog niet echt. Wat zou het toch mooi zijn als we niet eerder dan begin mei met de vluchten gingen starten. Zoveel te makkelijker ook voor de werkende liefhebbers die dan wat minder geforceerd richting de openingsvluchten hoeven te werken.

Ook iets gemakkelijker ten aanzien van het roofvogelleed denk ik. In de loop van april is er toch behoorlijk meer te vinden voor die vervelende kromsnavels dan in de maanden februari en maart.

Momenteel bestaat er de mogelijkheid om een petitie te tekenen tegen het roofvogelbeheer in ons land. Eindelijk zou je bijna zeggen. De balans is totaal zoek en het gaat ten koste van veel in de natuur. Wat ontzettend vreemd dat de natuurbeschermers dat nog steeds niet inzien eigenlijk. Als je er goed over nadenkt bijna te gek voor woorden!

Hier gaat de kweek prima. Geen uitval slechts enkele onbevruchte eieren en inmiddels een 70 tal geringd sinds gisteren en vandaag. Hieruit valt wel op te maken dat ze mooi dicht bij elkaar zitten qua leeftijd.

Vandaag baddag. Bij ons gebeurt dat altijd op de zondag en de duiven maken er altijd graag gebruik van. Zeer bijzonder, koud of warm, maakt niet uit ze springen er direct in.

Komende weekend de voorjaarsbeurs in Houten. Zal er het tweede achtereenvolgende jaar beroepshalve aanwezig zijn. Betekent dat we te vinden zijn in de stand van Duivendirect.nl. Kom gerust langs voor een praatje!

Terug