Laatste nieuws

Baby boom ook hier op gang gekomen

  • 17-2-2018

De baby boom is ook bij ons gestart. Het gaat hard nu en als ik de berichten op de diverse internetsite en op facebook dan weer lees over jonge duiven en baby booms dan lees ik dat altijd met een grote glimlach. Misschien wel om meerdere redenen maar vooral omdat het weer het begin is van nieuwe hoop!

Nieuwe toekomst, zit die ene witte raaf er bij dit jaar. Die witte raaf die sommigen eens in de vijf of tien jaar kweken en sommigen helemaal nooit! Altijd mooi om daarover te dagdromen.

Bij ons dus nu ook de eerste jongen en aangezien de eieren binnen enkele dagen tijd gelegd zijn zullen de jonkies ook binnen enkele dagen tijd geboren worden. Kortom in no time een grote toename in het duivenbestand.

Vanmorgen het reeds gekuiste jonge duivenhok ingespoten met Virkon-S. Voor alle duidelijkheid 10 gram op 1 liter water (hoef ik dus geen mailtjes meer te beantwoorden over de dosering want die staat niet op het product vermeld namelijk).

Tevens gestart met het proper maken van het andere jonge duivenhok. Met de stofzuiger alle stof en spinwebben verwijderd en vervolgens met de compressor nog even alle kieren en naden stofvrij gemaakt. Ziet er al weer netjes uit. Nu de rest nog.

De werkzaamheden in ons clubgebouw naderen zijn einde. Een grondige schilderbeurt aan de binnenkant is aangepakt door een vijftal leden welke er enkele weken erg druk mee zijn geweest. Het resultaat mag er zijn overigens.

Op naar 23 maart a.s. de verkoop van jonge duiven in ons clubgebouw, iets wat niemand mag missen!

Blijf de berichtgeving hieromtrent volgen!

 

 

Terug