Laatste nieuws

We hebben ze aan een touwtje!

  • 3-2-2018

Het is altijd weer een dingetje. Je krijgt keurig een envelop met daarin enkele bladen eigendomsbewijzen en een aantal zakjes met vast voetringen.

Ieder jaar weer controleer ik of de zaak compleet is en "ritsen" we de eigendomsbewijzen van elkaar en rijgen we de ringen op twee touwtjes. Dit jaar erg vroeg gedaan maar onder het motto van "haast je als je tijd hebt dan heb je tijd als je haast hebt" toch maar even vooruit gewerkt.

Met de kweek gaat het tot nog toe goed. De duiven zitten te broeden en dat is dus allemaal zeer vlotjes gegaan. Vooral gelet op het grote aantal jaarlingen dat we bijgezet hebben, welke dus allen een bak moesten leren kennen, mogen we gerust zeggen dat het eigenlijk van een leien dakje is gegaan. Nu maar afwachten hoe het staat met de bevruchting en uiteindelijk zijn we natuurlijk allemaal benieuwd wat er gaat uitrollen. We wachten het maar rustig af.

Sinds enkele weken voeren we de helft van de kwekers met het voer van Peter Theunis. Of het beter is weten we niet, het ziet er zeker mooi uit maar dat is natuurlijk ook al geen garantie. Wat ons bijzonder aanspreekt is de prijs van dit zakje voer naast dus het feit dat het er bijzonder mooi en compleet uit ziet.

Of het de kwaliteit is die we graag willen weten we ook al niet. Het enige dat we weten is dat er een aantal duiven bijzonder hard op vliegen, gebruikt op hokken van uitstekende liefhebbers. Wat we helaas niet weten, en daar gaan we zeer waarschijnlijk ook niet achterkomen, is het feit wat er was gebeurd als al die goede spelers nu eens anders gevoerd hadden op al die vluchten die ze net niet op een handvol seconden na wisten te winnen. Ja als.......wie het weet mag het zeggen.

Één ding is zeker, en ik schreef het al wel vaker, de tijd dat de wielrenners met het eten van appeltaart bergopwaarts gingen hebben we al lang achter ons gelaten. Of om het over een andere boeg te gooien zonder klapschaats wint niemand meer een 500 meter schaatsen. Het klinkt eenvoudig en zo is het ook, ontwikkelingen staan niet stil natuuurlijk. Toch wel iets om in onze oren te knopen, duiven wedvluchten worden per slot van rekening op seconden gewonnen of verloren.

Wel zijn we steeds meer van mening dat naast uitstekende duiven (een must!!) de samenstelling en de kwaliteit van het duiveneten het verschil kunnen maken op een vlucht. Oftewel de wetenschap maar natuurlijk vooral ook de testen die uitgevoerd worden onder de duivenmelkers brengen ons naar steeds betere inzichten in hoe en wat te voeren. Gemakkelijk is het niet in ieder geval en als je dan al geen enkele feeling hebt met voeren of er al helemaal geen verstand van hebt of de moeite niet wilt nemen om je er in te verdiepen dan is het vele malen verstandiger om het maar zo eenvoudig en goed mogelijk te doen. Voor deze categorie is een all in one mengeling een zegen natuurlijk.

Voor ons in ieder geval geen probleem om de kweekduiven deze mengeling te verstrekken. We zullen het dit jaar niet verstrekken aan de vliegduiven. Iets voor de toekomst misschien?

 

 

Terug