Laatste nieuws

Na zeven dagen bijelkaar inmiddels de eerste eieren

  • 26-1-2018

Het gaat lekker met de koppels. Eigenlijk geen problemen met uitzondering van één koppel dat we maar niet gekoppeld krijgen ook na omkoppeling (nog) niet.

Maar voor het overige gaat het naar behoren en waren er gisteravond reeds de eerste eieren. De koppeltjes hebben natuurlijk ook alles mee als het gaat om de weersomstandigheden.

Tot nog toe ook nog geen vechterijen en kapotte koppen waarvan we hopen dat dat ook zo blijft. Die bebloede koppen is natuurlijk helemaal niks!

Wat wel ieder jaar weer opvalt is dat er geweldige nestenbouwers tussen zitten maar dat er ook minstens zoveel helemaal geen nestenbouwers tussen zitten. Vreemd toch eigenlijk zo iets. We lossen het zelf de laatste jaren meestal op met nestmatjes en dat gaat uitstekend.

Voor het overige is het een kwestie van normaal voeren, vers grit, mineralen en piksteen soms aangevuld met en handje bak allerhande. Hiermee moeten ze het zeker kunnen doen.

De discussie is hier ook gaande wat we aanmoeten met al die bijproducten. Blijft een hele puzzel of misschien juist ook wel niet. Toch moeten we ons blijven realiseren dat de ontwikkelingen niet (nooit) stilstaan en ook in de duivensport de voeding met alles dat daar bij hoort volop evolueert.

De tijd dat de wielrenners met een biefstuk in hun wielerbroek en een stuk appeltaart bergopwaarts fietsten hebben we per slot van rekening ook al jaren achter ons gelaten. En zo is het ook in de duivensport!

Het is dus een kwestie van de juiste balans zien te vinden waarbij de overdaad vast en zeker schaadt!

Terug