Laatste nieuws

Dat gaat zeer voorspoedig!

  • 23-1-2018

Een paar dagen na koppeling mogen we gerust stellen dat het zeer voorspoedig verloopt. Na dag één denk je nog wel eens als dit wat worden moet maar inmiddels zitten de dames en heren prima gekoppeld en weten ze ook wat hun bak is.

Vooral dat laatste is nog wel eens lastig maar na een twee tot drietal dagen met enige begeleiding is er geen centje pijn meer. Iets waar we trouwens het hele jaar groot voordeel van zullen hebben.

En natuurlijk hebben we op de zondag nog wel een enkel koppel omgekoppeld omdat het ons niet naar de zin ging maar op de maandag was toch alles in kannen en kruiken. En laten we eerlijk zijn dan zijn we nog maar ruim twee dagen nadat we ze bij elkaar hebben gezet.

Wel is een vermeende doffer toch een duivin gebleken! Dat brengt even de zaak in het honderd maar gelukkig zitten er altijd nog wel enkele latere jongen uit onze betere kwekers zodat er toch alsnog gekoppeld kan worden. Levert een enkele keer verassingen op ook nog! We gaan het beleven.

Één van onze topdoffers van vorig jaar "Onana"  is op dringend advies van de familie Eijerkamp verbannen naar het kweekhok. We hadden er graag nog een jaartje mee willen vliegen maar toch de wijze raad maar opgevolgd. Meenden we in november nog dat meneer paratyphus had, maar gelukkig is dit na langdurig en vergaand onderzoek uitgesloten. Dat was toch wel even een bijzondere rare gewaarwording overigens waar we weer het nodige van hebben opgestoken. Het is en blijft overigens een prachtige doffer welke ook nog eens bijzonder fijne jongen blijkt te kweken zo hebben we gehoord van anderen. Helaas hebben we er zelf nog geen jongen van afgezet. Laten we hopen dat hij dit jaar voor goede nazaten gaat zorgen. De tijd zal het leren.

Voor het overige is het rustig en gaan we afwachten wanneer de eerste eitjes gelegd zullen gaan worden.

Terug