Laatste nieuws

Kweekseizoen ook hier van start

  • 19-1-2018

Ook aan de Buursterlaan is het kweekseizoen gestart. We zijn nooit vroeg, zien er totaal geen toegevoegde waarde in, eerder andersom zelfs om veel vroeger te starten. Dus vandaar altijd een koppeldatum in de tweede of derde week van januari.

Vliegduiven en kweekduiven worden hier altijd geklijktijdig gekoppeld. We kweken uiteraard graag uit onze kwekers maar eigenlijk minstens zo graag uit onze vliegers. De verassingen komen meestal vanaf het vlieghok namelijk.

Bij het in de hand nemen van de duiven om ze bij elkaar te zetten viel op dat ze er perfect op staan. Altijd mooi meegenomen en eigenlijk hoort het ook zo. Overigens of het van toegevoegde waarde is? Van alles wel meegemaakt in 45 jaar duivensport. Duiven die er perfect of zelfs uitmuntend op stonden en totaal niet wilden koppelen om over de resultaten van de nazaten maar te zwijgen maar ook wel duiven gekoppeld die eigenlijk veel te zwaar waren, "doods" waren en toch een uitstekende kweek en dito jonge duiven seizoen. Zeg het maar.......als ze maar gezond zijn dat lijkt ons wel erg belangrijk.

Het overgrote deel is na één dag al prima gekoppeld. Maar uiteraard zijn er na dag één ook nog meerdere koppels die het allemaal nog niet zo goed door hebben. Kwestie van een paar dagen doorpakken, eventueel een koppel omkoppelen en dan zal ook dat wel los lopen.

We zullen zien wanneer de eerste witte "ovaaltjes" in de schaal liggen.

 

Terug