Laatste nieuws

Even vooruit werken richting kweek

  • 14-1-2018

Een "vrije" dag en wat kan je dan beter doen dan te beginnen met het schoonpoetsen van het hok. Voorbereiding voor de kweek 2018.

Een klus die we ieder jaar toch weer doen. Het knapt er zo geweldig van op, is ook veel gezonder (in ieder geval voor de baasjes). Een klus die wel ieder jaar "zwaarder" lijkt te worden, oftewel we worden ouder. Gelukkig maar natuurlijk maar ik realiseer het mij wel degelijk. Zal voor één ieder verschillend zijn en dat is ook maar een geluk.

Hier wordt komende vrijdag gekoppeld en het is onze gewoonte om 's morgens op de vrijdag te beginnen met zuigen, poetsen, afnemen en wat al niet meer. Door de enorme drukte met Duivendirect.nl zit het er komende week niet in om op de vrijdag al dat poetswerk te verrichten.

Dus dan maar een paar dagen naar voren halen. En eerlijk is eerlijk het lijkt altijd weer mooi en fris als alles achter de rug is.

Vandaag uiteraard ook nog alle duiven in bad gehad, zondag baddag immers, tjonge wat worden ze daar toch ook telkens weer mooi glad en strak van. Blijkbaar genieten de beestjes er met volle teugen van, koud of niet koud het maakt ze niet uit.

Vandaag nog geprobeerd een duivin op de kop te tikken op de verkoop van Pieter Veenstra. Helaas het bieden mocht dit keer niet resulteren in een duif. Toch weer een fijne verkoop van de mirakelman uit Drachtstercompagnie. Laten we eerlijk zijn, onze Mr. Branco is gekweekt op de hokken in Drachtstercompagnie. En wat heeft dat beestje ons een enorme boost gegeven in de prestaties. Afdelingsoverwinningen konden we maar (net) niet voor elkaar krijgen maar Mr. Branco kwam en daar ging het heen. Meerdere teletekst noteringen met nazaten van Mr. Branco. En wat nog veel fijner is ook bij zeer veel collega liefhebbers werden eersten gespeeld met kleinkinderen van Mr. Branco. En, hoe het kan weet ik ook niet, maar in het kielzog van die nazaten van Mr. Branco waren daar plots ook meerdere andere duiven op de hokken bij ons die dus toch wel eersten konden winnen in de afdeling. Mooie ontwikkelingen!

Terug