Laatste nieuws

Paar uurtjes naar de NKD

  • 6-1-2018

Het is zo langzamerhand gewoonte geworden. De eerste zaterdag in het nieuwe jaar staat de Noordelijke Kampioenen Dag op de agenda.

Zo ook vandaag, dus toch maar even richting Bonte Wever in Assen gereden om ons gezicht te laten zien. Niet overdreven druk voor mijn gevoel. Wel gezelligheid en volop ruimte om met elkaar over de duiven te kunnen babbelen.

Nieuws, nee volgens mij. Veel bekende gezichten, ja volgens mij wel. Kortom het lijkt steeds meer een soort reunie te worden. Daar is op zich niets mis mee maar willen we aan klantenbinding doen dan zal er zo langzamerhand wat anders uit de hoge hoed getoverd moeten worden.

Overigens verder alle lof richting de organisatie want dat zijn natuurlijk wel de mensen die het moeten regelen en dan ook nog eens gehel prodeo. Ga er maar aan staan!

Verder is het bij ons nog rustig op de hokken. De koppeldatum is vastgeprikt op 19 januari dus we hebben nog een tweetal weken te gaan.

Aan voorkoppelen doen we niet, aan bijlichten zullen we wel wat gaan doen. Of het allemaal helpt? Ja natuurlijk helpt het, de duiven zullen zeker gemakkelijker en sneller op eieren komen als er voorgekoppeld is en ook nog eens bijgelicht is.

Is het noodzakelijk om bij te lichten en voor te koppelen? Nee natuurlijk niet, helemaal niet zelfs. Maar hou er dan gewoon rekening mee dat het allemaal iets stroever KAN verlopen tijdens de kweek. Ik schrijf de woorden KAN met een hoofdletter want het is niet eens een wet van meden en perzen zo is onze eigen ondervinding.

Voor het overige heeft Dolf de nodige drukte om ons clubgebouw op te knappen. Dit gelukkig niet alleen maar met nog enkele bereidwillige leden die de handen uit de mouwen zullen steken. Hoofdmoot van het opknapwerk is een schilderbeurt in het gebouw.

Er staat zelfs enige "druk" op want op vrijdag 23 maart a.s. zal er een verkoop van jonge duiven worden gehouden.

En deze verkoop moet nu eens anders dan anders. We willen er een fijne gezelllige avond van maken met een mooi lot jongen waaronder jonge duiven van de absolute top van Nederland maar ook met live muziek, een speaker van nationale bekendheid enz. enz.

Blijf de berichtgeving volgen maar noteer alvast vrijdag 23 maart 2018 in uw agenda!

Terug