Laatste nieuws

Het jaar loopt al weer ten einde, op naar een nieuw jaar!

  • 23-12-2017

Uren, dagen, weken, maanden en dus ook jaren lijken voorbij te vliegen! Zo ook is het jaar 2017 al weer bijna ten einde en staan we nu dus voor kerst 2017.

Familie dagen, gezelligheid, geborgenheid, genieten, lekker eten, rustig aan, niks moeten ach het zijn de dingen die we de komende dagen ieder voor zich zullen beleven. De één vindt het prachtig de ander is blij als het de 27e is. Ieder zijn ding!

Voor de duiven gaan we weer een nieuw jaar tegemoet, er zullen de komende jaren veel veranderingen worden doorgevoerd binnen de duivensport. Hopelijk brengt dit de goede elementen van de sport naar voren en zorgt het  voor (nog) meer spelvreugde bij de bestaande groep leden en hopelijk zorgt het ook voor nieuwe leden. Het NPO heeft in ieder geval een andere weg ingeslagen, daar zal het niet aan liggen.

Het plezier en de plannen ten aanzien van verbeteringen en veranderingen zijn er bij ons in ieder geval nog altijd. Het vuurtje is zeker niet gedoofd! Gelet op het prachtige bestand jonge duiven dat er zit mogen we met zeer veel vertrouwen het komende jaar tegemoet zien. Iets waar we naar uitkijken.

Wel zullen we ten aanzien van de medische begeleiding andere keuzes gaan maken. Zaten we nagenoeg op de nullijn als het gaat om het gebruik van medicijnen, dit zullen we op onderdelen toch laten gaan. We hebben het een viertal jaren geprobeerd, zijn er niet eens heel slecht mee geweest maar hebben toch dit jaar enkele malen de boot gemist doordat de duiven maar 80% waren en dat is onvoldoende om top te kunnen presteren.

Direct na de kerstdagen zullen de duiven geënt worden tegen paramixo en het is tevens het moment dat we de duiven gaan scheiden. Het koppelen zal halverwege of in de derde week van januari gaan plaatsvinden.

Terug