Het is rustig momenteel. Er wordt nog steeds geruid door de duiven en dat moet natuurlijk ook. Iedere dag zijn er nog pennen te vinden, de kleine veren zijn er nu zo langzamerhand allemaal wel uit.
Proberen met een kleine regelmaat de duiven nog eens los te hebben ook al blijft toch altijd de "angst" voor de kromsnavel bestaan. Schreef het al eerder gaat goed zo lang hij met zijn klauwen van de duiven afbijft.
Afgelopen week de duiven geënt tegen paratyphus. Of het helpt, geen idee maar het geeft in ieder geval een gevoel van er alles aan gedaan te hebben.
Morgen de twaalfde november start de veiling van 25 jonge duiven op www.gps-auctions.nl We zullen zien wat het gaat opleveren. Aan de kwaliteit van de jongen ligt het niet maar of het goeie zijn? Ik durf het niet te zeggen, we kunnen er niet in kijken. De genen zijn zondermeer goed in ieder geval.
In de verkoop maar liefst zes jongen uit 1e NPO x 2e NPO en dan ook nog eens in verschillende koppelingen. Altijd leuk dergelijke koppeltjes samen te kunnen stellen. Overigens alle zes deze jongen zijn absoluut prachtige dieren.
Komende woensdag nog de laatste jongen afleveren op bonnen dan zijn we voor het komende jaar weer op tal.
Voor het overige voorbereidingen treffen voor winterse activiteiten in de vereniging. Maar ook vergaderingen bezoeken en natuurlijk de feestavonden.
Kreeg nog de vraag hoe of wat we voeren. Zoals bekend voeren we de mengeling van Matador hetgeen prima voldoet. Vooral de variatie in de mengelingen spreekt ons enorm aan. Iedere tijd vraagt zijn eigen voeding, iedere speldiscipline vraagt dit ook. Matador speelt daar goed op in is onze mening. Volstaat een all in one mengeling dan niet? Ja natuurlijk wel niks mis mee. Lekker makkelijk en zeker niet de duurste en er worden zeker niet minder eerste prijzen mee gewonnen laat dat helder zijn.
Echter een beetje verder denken kan geen kwaad en trek de parallel maar met de grote mensen sport. Geoffrey Kirui (wereldkampioen 2017 op de marathon) zijn eetpatroon en samenstelling van de voeding is toch wezenlijk anders dan die van Usain Bolt (kampioen op 100 meter sprint). Das logisch dat kan ook niet anders.
Het lastige is dat onze duiven in principe van 100 tot 850 kilometer moeten presteren en dan ook nog eens top presteren. Een mooie all in one mengeling is dan prima meegenomen en toe te passen.
Krijg overigens veel vragen over het voeren van de duiven. Ik waag mij echt niet aan details omdat ik ze niet ken, laat u adviseren door een goede voedingsdeskundige en volg de weg waarvan u denkt dat het de goede is en vooral ook waarvan u het gevoel heeft dat hij bij u past!