Laatste nieuws

Mooi weer, duifjes los!

  • 4-11-2017

Het hoort toch heel normaal te zijn eigenlijk. Maar dat is het voor ons al jaren niet meer. Vanmiddag de duiven weer een uurtje buiten gehad.

Tjonge dat is lang geleden denk ik. In november de duiven naar buiten. De kromsnavel is natuurlijk degene die dit de laatste jaren vreselijk verstoord. En zo zal het dit jaar ook wel gaan trouwens, meestal stoppen wanneer meneer of mevrouw de roofvogel weer eens toeslaat. Je kan er op wachten dat het gaat gebeuren.

Ondertussen wel mooi de jonge duiven overgewend naar het nieuwe hok waar ze volgend jaar op mogen vliegen. Overigens ging dat overwennen wel heel erg snel dit jaar. Ook wel vreemd eigenlijk, het ene jaar ben je daar een paar dagen mee bezig en het andere jaar roep je ze binnen tien minuten allemaal naar binnen in het nieuwe hok.

De rui vordert gestaag, de meesten worden al weer mooi zelfs. Dat moet natuurlijk ook al hebben ze nog meer dan voldoende tijd om hun verenpak te verwisselen.

De paratyphus kuur zit er morgen op en dan is het nog een kwestie van enten hetgeen we dit jaar dus wel weer doen. Wat goed of fout is weten we zo langzamerhand ook niet meer overigens. Maar goed we laten ons maar een beetje adviseren door onze duivendokters.

Voor het overige is het de tijd van de vergaderingen en de feestavonden. Hoort er allemaal een beetje bij en eigenlijk zou het een verpichting moeten zijn om deze evenementen met regelmaat te bezoeken. De vrijwilligers die dit altijd weer mogelijk maken verdienen dit is mijn mening. Maar goed er zijn natuurlijk ook wel eens andere verplichtingen en dan is het een kwestie van de juiste afweging maken.

Terug