Laatste nieuws

Veel drukte met voorbereiding verkoop op GPS

  • 27-10-2017

De afgelopen dagen veel drukte gehad met de voorbereidingen voor de verkoop op GPS welke op zondag 12 november online zal gaan.

Tevens ook de zaakjes regelen voor de GPS Champion verkoop waarvoor we twee duiven uit Mr. Branco hebben uitgezocht welke daar geveild zullen worden. Twee duiven met dezelfde vader maar met twee verschillende moeders.

Wat is er dan zoal te doen zult u zeggen. Ten eerste de selectie van de jongen. Wat ons niet aanstaat is toch zeker ook geen verkoop waard. Dus wordt er de laatste weken constant doorgeselecteerd om uiteindelijk tot 25 jongen te komen welke voor de laatste ronde mogen gaan.

Dan de verkoopbeschrijving, zowaar geen sinecure waar menig avondje in gaat zitten. Soms ook wel een beetje frustrerend want je weet op voorhand dat je hier en daar informatie achterwege laat die er eigenlijk best wel toe doet.

Dan het uitdraaien en sealen van de stamboomkaarten, ook een tijdrovend gebeuren.

Dan  het laten beoordelen van de duiven door GPS. Iets dat GPS dit jaar voor het eerst doet en toch wel als een toevoeging gezien mag worden binnen hun bedrijf. Betekent wel dat je met de duiven richting Elshout moet natuurlijk. Gelukkig tegenwoordig geen probleem nu ik toch wekelijks in Elshout zit om duiven te halen voor mijn klanten.

Dan het maken van de foto's, normaal doen we dit ieder jaar bij Henk Storm in Surhuisterveen. Een absolute topfotograaf en wat mij betreft de beste in het land momenteel. Dit jaar is ook dat anders. Uit pure efficiëntie  overweging de foto's laten maken bij GPS door Falco Ebben. Gelukkig weet ook Falco hoe hij een duif op de foto moet zetten!

Tot slot dan nog het regelen van de DNA profielen. Ook hier biedt GPS de helpende hand en dat is ideaal.

Kortom veel zaakjes die geregeld dienen te worden. Op naar 12 november.

En dan de duiven, ze ruien lekker door en sommigen worden al weer mooi. Gaat snel allemaal ook al is er hier nog ruim voldoende tijd. Koppelen zal nog wel een paar maandjes duren namelijk.

Terug