Laatste nieuws

Ingekorfd voor de eerste taartvlucht vanaf Meerkerk

  • 29-9-2017

Het officiële seizoen ten einde betekent tevens de start van de taartvluchten. Iets waar we zo langzamerhand steeds enthousiaster over worden. En dit alleen vanwege het feit dat we daar steeds vaker en meer hele bruikbare tot zelfs goede duiven aan overhouden. Daar is het ons uiteraard uiteindelijk allemaal om te doen!

Dus vanavond 32 jongen ingekorfd voor de eerste taartvlucht vanaf Meerkerk, afstand ruim 152 kilometer. Het vliegprogramma gaf Duiven aan maar aan de oostkant van Nederland wordt morgen niet al te best weer verwacht en vanuit Meerkerk liggen de kansen op een lossing behoorlijk groter zo is de verwachting.

De jonkies stonden er behoorlijk goed op. En met behoorlijk goed bedoel ik eigenlijk te zeggen dat ze per week al weer mooier en gladder worden. Oftewel ze schieten mooi op met de rui. De koppen al niet extreem kaal meer dus. Wel velen nog op twee of zelfs één oude pen, dat is natuurlijk niet ideaal.

Op tijd komen hoeven ze zeker niet. We gaan de klok op trainen zetten om te kunnen volgen welke duiven als eersten arriveren. Voor de rest zullen we niet op de uitslag voorkomen, dit puur uit gemakzucht.

Morgen hopelijk voldoende mooi weer om ze weer netjes terug te krijgen op het hok.

Terug