Laatste nieuws

Geduld maar beloofd een zonnige dag te worden, gelost om 10.30 uur

  • 23-9-2017

Het is dampig hoor, mistig zeg maar gerust. Maar zoals het plaatje bij deze tekst laat zien de zon is onderweg en doet al flink zijn best om door de damp heen te prikken. Het levert vaak mooie plaatjes op ook!

Overigens het plaatje hieronder is nog geen halve minuut later gemaakt alleen dan op het zuiden gericht......

Als duivenmelkers zitten we niet op mooie plaatjes te wachten natuurlijk maar op mooie vluchten. Het lijkt allemaal goed te komen vandaag wat dat betreft. Een lossing zal nog wel enkele uren op zich laten wachten maar de vooruitzichten zijn nu goed dat in tegenstelling tot de voorgaande weken.

Voorlopig nog even in de wachtstand!

Gelukkig hebben we niet lang hoeven wachten vandaag. Om 10.30 uur zijn ze volgens de berichtgeving in Asse Zellik gelost met een variabele wind kracht 1 tot 2. De wind stelt dus niet veel voor, de variabele richtingen maakt het wat lastiger voor de duiven maar ze zullen er vast niet zo veel hinder van ondervinden.

Verwachte aankomsttijden ergens tussen 13.50 uur en 14.10 uur?? Lastig inschatten, we zullen het zien.

En ik zeg het toch nog maar een keer weer, voor velen de laatste keer dit jaar, voor anderen wachten de taartvluchten nog maar geniet van de aankomsten. Ze ZIJN mooi vandaag!

Kippenvelmomenten vandaag, wat toch bijzonder fijn om zo je duiven thuis te kunnen zien komen. Bij de eerste was dat moment er nog niet eens zo want al filosoferend over het feit dat de snelheid mooi aan het afnemen was in het rijtje Urk-Steenwijk-Heerenveen was onze gedachte dat duurt nog een vijftal minuten en daar was hij al.

Vanachter de grote boom in de tuin kwam hij aanschieten om in één beweging op de plank te vallen en geklokt te worden om 13.50 uur. Het is onze NL16-552 uit Ouwerkerk x Greace tevens eerste getekende die zorgt voor de bevrijdende eerste piep. Snelheid ruim 1.360 mpm. Enkele seconden later gevolgd door de NL16-513 "Gea" welke twee weken geleden nog een eerste in de afdeling speelde.

Het vervolg is zeker wel netjes maar niet extreem. Ze vallen met grote regelmaat door en de oude duiven zijn dan ook vlot allemaal thuis. Na de rond de 35 oude duiven thuis te hebben meldt het eerste taartjong zich. Deze hebben het aanzienlijk zwaarder vandaag maar leren er mooi van.

In de vereniging sluiten we in stijl af met goud en zilver.

En met het goud en zilver zijn we dik en dik tevreden. Het verdere verloop van de uitslag is ondermaats. Neemt niet weg dat we met een uitstekend gevoel het vliegseizoen vandaag afsluiten.Tegen 225 duiven in de club werd het: 1,2,11,12,18,19,22 enzovoort.

Betekent dat alle vier de natourvluchten winnend zijn afgesloten en tevens dat de volgende kampioenschappen werden behaald: 1e Natour hok onaangewezen en 2e aangewezen, de eerste 6 natour duifkampioenschappen,1e generaal onaangewezen en 2e generaal aangewezen tevens werde onze "Sjan" beste duif over alle vluchten.

Rest nog één ding en dat is de lossingscommissie, maar ook alle andere vrijwilligers zowel in verenigingsverband en in afdelingsverband te danken voor alle verrichte werkzaamheden. Deze mensen zorgen er toch maar mooi ieder jaar weer voor dat we wekelijks een vlucht hebben.

En ook al zijn we het echt niet altijd eens met de genomen beslissingen, als we het eigen belang even inruilen tegen het grotere totaalbelang dan mogen we dik tevreden zijn over onze mensen!

Uitslag Asse Zellik afdeling Friesland '96

Uitslag Asse Zellik Samenspel E1

Uitslag Asse Zellik district 3

Uitslag Asse Zellik rayon Frisia Oost

Uitslag Asse Zellik P.V. de Griffioen

Terug