Laatste nieuws

Doodstil en grijs weer, toch gelost om 12.30 uur. Prima verloop!

  • 16-9-2017

We zetten de lijn gewoon door. Het is wederom zaterdag en hopeloos duivenweer. Het is veel te stil in de lucht en ook nog eens dik bewolkt. Regen hebben we hiet (nog) niet maar ook daar zullen we niet aan ontkomen.

Wordt dus een dubbeltje op zijn kant voor vandaag. Kan is groot dat we nog een dagje moeten wachten.

Waar ik gisteren nog dacht dat het nog wel eens kon meevallen was daar geen sprake van helaas. Maar gelukkig wel een lossing om 12.30 uur bij bewolkt weer en een zuid westen wind. Het verloop kan wel eens onregelmatig zijn maar ze zullen het thuishok ongetwijfeld wel weer vinden.

Hoe laat vallen ze? Tja zeg het maar vind ik moeilijk met dit soort weer maar snelheden van 1.500 mpm moet toch kunnen lijkt mij. Klokken tussen 14.05 uur en 14.20 uur moet toch kunnen.

Vanuit de goede hoek, hoog boven de hoogspanningsdraden, melden de eerste twee duiven zich. Helaas geenszins van plan om vlot te gaan vallen. Al draaiende sluiten er meerdere duiven vanuit het noorden aan waarna het uiteindelijk onze NL16-553 uit kleinzoon Euroboy van Comb. Kroesen x Blue lady uit Blauwe Jans x dochter Mr. Boxtel en New Goldene Theresa op de antenne valt om geklokt te worden om 14.10 uur. Een paar seconden later gevolgd door een halfzuster van onze eerste duif.

Helaas na onze 7e duif weer het nodige oponthoud door een mooie grote roofvogel waardoor er een mooie koppel boven het hok bleef draaien. Ach het overkomt tegenwoordig iedereen wel een keer en sommigen zelfs iedere week. Dus we zullen er ook maar niet over klagen.

Het vervolg is hierna goed waarbij ook de taartjongen redelijk goed naar huis komen. Meerdere duiven wel erg nat maar dat was te verwachten.

In de vereniging betekent het een mooie overwinning. Het vervolg zal ook zeker goed zijn.

Het is een zeer mooie uitslag geworden. Tegen 268 duiven beginnen we met: 1,2,3,4,5,6,8,25,26,27,28,29,30,31 enzovoort.

Al met al voor ons een prima verlopen vlucht waarbij een aantal duiven behoorlijk nat is geregend maar blijkbaar kunnen ze dat met gemak hebben.

Uitslag Gennep afdeling Friesland '96

Uitslag Gennep Samenspel E

Uitslag Gennep District 3

Uitslag Gennep rayon Frisia Oost

Uitslag Gennep P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug