Laatste nieuws

Blauw Band Balk, moet me toch even van het hart

  • 11-9-2017

In onze mooie afdeling Friesland '96 lopen we zeker niet achter als het gaat om de ontwikkelingen in onze duivensport. Sinds enkeke jaren hebben we een prachtig medium er bij namelijk het meldingsprogramma. Bij ons beter bekend als Blauw Band Balk. Denk dat er inmiddels geen bekendere vereniging in Friesland is dan de club uit Balk!

Als we kijken hoeveel gebruik er van het meldingsprogramma gemaakt wordt dan is het een bijna 100% dekking denk ik. Super gewoon. Daar komt bij het is ook nog eens een bijzonder stabiele site want volgens mij zijn er nooit storingen.

Echter het blijkt ook schaduwkanten te kunnen hebben. Je zult maar tot het groepje horen dat niet direct zijn aankomende duiven op de meldsite zet. Tjonge dan ben je aan de beurt. Belachelijk natuurlijk want ondanks dat het een geweldig mooi iets is zo'n meldingssite is het nog steeds geen verplichting om hier aan deel te nemen, zeker niet zelfs! 

Wat is het geval. Ik ben al ruim 30 jaar meldpost bij ons in de club. Er is een meldingsplicht zelfs waar iedereen altijd keurig aan voldoet. Enkele jaren terug diende er altijd gemeld te worden binnen het half uur en tegenwoordig mag men daar een uur over doen. Enkele leden hebben de mogelijkheid om zelf hun duiven op Blauw Band Balk te zetten en zijn daarmee ontheven van hun "plicht" om bij de verenigingsmeldpost te melden. Zo hebben we met zijn allen afgesproken in de club.

Echter enkele leden willen of KUNNEN zelf niet hun melding op de internetpagina zetten. We hebben zelfs nog zeker een handvol leden die trouw meedoen maar niet eens een computer of laptop of iets dergelijks bezitten.

Ja en dan het punt waar het om draait. We melden te laat volgens sommigen. Dat vindt men irritant sommigen zelfs onsportief! En in alle eerlijkheid er is wel iets bij voor te stellen want als je bij de top 10 in de afdeling staat en drie kwartier tot een uur later word je er vanaf geveegd doordat er later gemeld wordt door anderen dan is dat zuur. Natuurlijk is dat zuur!

Maar beste mensen, bedenk één ding. Het gaat bij ons hier achter huis om de duivensport en als u het nu geloofd of niet en zeker willen we graag winnen maar er wordt hier genoten van de aankomsten van de duiven, zowaar soms nog wel meer dan van de eerste prijzen! En eigenlijk is het thuis zien komen van nummer 25 nog veel mooier dan nummer 1 immers de "spanning" van wil hij of zij er wel vlot in, doet het Electronisch Constateer systeem het wel is dan al over. En dit genieten laten we ons niet afpakken omdat we zo nodig tussendoor duiven op de meldsite moeten plaatsen. Niet onze eigen duiven en ook niet de duiven van onze collega leden in de club.

We hebben het nooit gedaan, ook niet als we eventueel al eens een keer vroeg liggen dus ook dat fabeltje kan de prullenbak in! En ja als we weten dat we goed zitten als vereniging dat mogen bij ons de leden meerdere duiven doorgeven om eventueel op de meldsite te plaatsen, ook dit doen we al meerdere jaren zo. Zeker als het duiven zijn die bij de eerste 25 in de afdeling zitten. Dat wordt als niet meer dan logisch ervaren maar is ook wel zo eerlijk richting de collega duivenliefhebbers want wachten tot 20.00 uur s' avonds op de officiële uitslag is natuurlijk nog wel even iets anders dan een uurtje wachten op de officieuze uitslag.

Kortom gewoon even geduld en binnen uur staan de meldingen van P.V. de Griffioen op de meldsite!

Voor degene die denken waar gaat dit over of wat is dit voor gesever? Snel vergeten en wegklikken dit berichtje. Voor anderen is het wellicht goed te weten over het hoe en waarom.

Ik ha sein! (ik heb gezegd!)

 

Terug