Laatste nieuws

Was me het vluchtje wel gisteren

  • 10-9-2017

Bijzonder vreemde dag gisteren. De hele morgen wachten, eigenlijk in de veronderstelling het zit er niet in voor vandaag en het wordt overstaan tot morgen en doorrijden naar Weert en dan toch om 13.35 uur nog een lossing.

Als je dan tijdens het wachten wordt getrakteerd op stevige regen dan schiet het wel eens door je hoofd van hoe zou dit aflopen. Echter gelijk ook weer gaan putten uit ervaringen vanuit het verleden en dan blijkt het met buien op de vlieglijn altijd 100% mee te vallen en zeker als er voldoende beweging in de lucht zit. En beweging was er zeker! Stevige buien werden afgewisseld met korte zonnige perioden. De wind deed ook behoorlijk mee en als die dan ook nog eens west zuid west is weet je dat het moet gebeuren.

Maar dat "moeten" gebeuren is natuurlijk altijd maar even afwachten. Zijn ze goed genoeg, hebben ze de juiste motivatie, hebben ze niet veel te veel voer gehad (want er is hier rekening gehouden met een zondag lossing dus de bak lag nog vol voer op moment van inkorving). Het zijn allemaal van die kleine dingetjes die je bezig houden tijdens het wachten op de duiven.

Als dan slechts luttele seconden na een toch pittige regenbui de eerste duif wordt waargenomen door Henrie weet je bijna gelijk dat het goed zit. Hoe goed........das altijd afwachten maar in ieder geval geen duif voor de achterhoede. Uiteindelijk werd het een zeer vlot verlopen vlucht hier zonder verliezen. Waarbij ook nog eens een zestal taartjongen (o zo slecht in de veren en enkele een bijna kale kop) gewoon prijs pakken dan is het gevoel in ieder geval goed.

En dan de uitslag, het werd een zeer close finish gisteren, seconde werk zelfs op nummer twee Jan & Symen eveneens uit Donkerbroek. Tja je verwacht zoiets niet en het overkomt je en dat is eigenlijk maar al te vaak zo als je een vroege duif of duiven mag klokken.

Kortom ideale ligging gisteren, juiste wind in verhouding tot lossingsplaats en dan kan het dus gebeuren. Maar, ik zei het al vaker, dan moet het nog wel even gebeuren en dat is toch geen zekerheidje in onze duivensport. Hoeveel ontelbare keren zijn we met een stevige west zuidwesten wind in het verleden niet geklopt door de overvlucht en kwamen werkelijk al onze duiven uit het hoge noorden!

We zijn in ieder geval blij met het resultaat in de afdeling en zonder enige medewerking van de weergoden vaart in de duivensport niemand wel!

Op de foto onze NL16-513 "Gea" het moest er eens van komen.......

Terug