Laatste nieuws

Het is weer zover, grijs en grauw en veel regen! Los om 13.35 uur, snelste van de afdeling!

  • 9-9-2017

We waren er volledig op voorbereid maar toch hoop je stiekum dat het mee gaat vallen met het weer. Nou helaas het valt op dit moment nog zeker niet mee. En het is ook nog maar de vraag of het mee gaat vallen op deze zaterdag de negende september 2017.

Jammer toch, ook de natour is al geen ABC-tje meer zoals het in voorgaande jaren heel vaak was. Ik hoop dat ze maar uitstellen tot zondag met al die kale jongen in de mand hoor en lees je dan. Ik kan het daar volledig mee eens zijn maar anderzijds denk ik ook wel eens moeten wij als duivenliefhebber niet wijzer zijn? Gewoon die kale jongen een weekje thuishouden? Het blijft een lastige discussie altijd.

Maar goed we wachten af en zullen hopen dat er nog een gaatje te vinden is waarin ze gelost kunnen worden en anders wordt het zondag en ook daar is niets mis mee. Morgen veel beter weer zo is de voorspelling en dan gaan ze nog naar Weert ook en dat zou ook fijn zijn.

Het lange wachten is toch nog beloond! De duiven in Gennep zijn gelost om 13.35 uur bij een zuidwesten wind. Verwachte aankomsttijd tussen 15.05 uur en 15.20 uur. Echter ze zullen het niet droog houden en als het tegenzit is er ook zo maar een half uur bij te tellen. Gelukkig leert de ervaring dat buien niet zo erg is als er maar beweging in de lucht zit. En dat laatste is er zeker!

We hadden nog geen duiven gezien en wisten uiteraard de snelheden op de voorhand toen Henrie onze eerst aankomende duif in het vizier kreeg. Waarschijnlijk vanuit het zuid oosten meld zich de eerste duif waarna er gelijk nog twee duiven aansluiten. Met zijn drieën vliegen ze een tweetal kleine rondjes waarna ze op het dak dan wel op de antenne vallen alweer de verlossende piep van het constateersysteem klonk om 15.16 uur. Het is onze NL16-513 "Gea" jaarling duivin uit kleinzoon Euroboy van Comb. Kroesen x kleindochter Jacob van Henk Scheffel welke als eerste afdrukt en hiermee een gemiddelde snelheid van bijna 1.479 mpm behaald. De andere twee duiven welke enkele seconden later vallen zijn de NL16-507 uit zoon Black Rossi van Comb. Kroesen x dochter Scheve Broek en de NL15-493 Rossi K eveneens uit zoon Black Rossi van Comb. Kroesen x dochter Mr. Boxtel tevens onze eerste getekende.

Het verdere verloop is goed. De duiven vallen met regelmaat en ook de (behoolijk) kale taartjongen vallen goed door.

Aan de hand van de meldingen lijkt het een zeer nipte, maar bijzonder mooie, overwinning te worden in de gehele afdeling.  Later vanavond zal de definitieve uitslag ons uitsluitsel geven.

De uitslag tegen 320 duiven in de club: 1,3,7,11,13,17 enzovoort met totaal 28 van de 77 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

En tevens 1,3,7 in de gehele afdeling Friesland '96 tegen 13.822 duiven. Erg blij mee!

Uitslag Gennep afdeling Friesland '96

Uitslag Gennep Samenspel E1

Uitslag Gennep district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Gennep rayon Frisia Oost

Uitslag Gennep P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug