Laatste nieuws

En ook de natour is begonnen

  • 1-9-2017

Vanavond ingekorfd voor de laatste serie vluchten van dit jaar oftewel de natour. Erg blij dat deze vluchten nog door Friesland '96 georganiseerd worden. Altijd mooie vluchten met prachtige aankomsten en bijzonder weinig tot helemaal geen verliezen. Laten we hopen dat het ook voor de editie 2017 van toepassing zal zijn.

Voor ons zijn er 90 duiven op pad gestuurd. Hiervan 28 oude nestduivinnen, 25 oude nestdoffers en 37 (taart)jongen. Zowel de oude duiven als de jonge duiven zijn ook afgelopen week meegeweest voor de trainingsvlucht vanaf Duiven.

Afgelopen weken is er meerdere keren met de duiven gereden op een afstand van 32 kilometer. Wat dat betreft hebben ze de nodige ervaring weer in de vleugels.

De beide aangewezen zijn de heren NL15-493 "Rossi K" en de NL15-553 "Onana". Twee doffers welke samen met een handvol duivinnen dit jaar voor het mooie weer gezorgd hebben. We hebben in beide mannen dan ook het volste vertrouwen dat ze zich op tijd zullen melden. Overigens is de verwachting wel dat de dames ook zeker tot de kanshebbers behoren op het hok.

In de vereniging totaal 327 duiven ingekorfd door 10 leden. Laten we hopen dat de weersomstandigheden morgen van dien aard zijn dat er op een verantwoorde wijze gelost kan worden.

Morgen hopelijk vlug weer terug!

Terug