Laatste nieuws

Beetje onwerkelijk, beide vluchten los!

  • 26-8-2017

Geen regen! In tegendeel bijzonder mooi weer op de vroege morgen. Het heeft even geduurd maar inmiddels is er wat informatie op SBS 6 tekst over het weer en de verwachtingen.

Voorlopig nog even geduld, o.a. nevel en daardoor slechte zichten verhinderen op dit moment  nog de lossingen. Overigens zeer benieuwd hoe de vluchten gaan verlopen. Het doodse weer waarop het nu al lijkt zal alleen maar erger worden als de temperatuur gaat stijgen.

We wachten rustig af.

Inmiddels zijn de duiven in Duiven gelost om 9.00 uur bij een variabele wind kracht 2. De snelheden zullen niet hoog zijn lijkt mij. Als ze tussen de 70 en 75 kilometer per uur halen gaat het goed.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 10.30 uur en 10.40 uur.

We hebben nooit gepretendeerd er ook maar enig verstand van te hebben maar het blijft toch een bijzonder fenomeen die duivensport. Ongelooflijk zo kwamen de oude duiven maar ook de totaal onervaren behoorlijk stevig ruiende taartjongen.

Om 10.29 uur komen uit de goede hoek een tiental duiven welke allemaal bij ons op het hok landen. Om 10.29.31 uur zaten de eersten op de klep. Klein half uur later 53 van de 54 ouden en 27 van de 34 taartjongen terug. Dan te bedenken dat alle voorgaande jaren er minstens een 20 tot 30 ouden thuis waren alvorens de eerste jonkies kwamen. Hoe anders was dat nu, bijzonder toch! Snelheid eerste tien duiven ruim 1.306 mpm.

Om 10.40 uur heeft tevens het startschot geklonken in Niergnies. Ik verwacht een vlot verloop met snelheden rond de 1.300 meter of zelfs nog wel iets meer. Klokken ergens tussen 15.15 uur en 15.35 uur denk ik. O ja, andere wind.....andere duiven? We zullen het beleven.

Vanuit de goede hoek mooi hoog en met behoorlijk veel doel komt de NL17-213 uit klz. Dolce Vita van Pieter Veentra x zuster Titania (dcht. Mr. Branco) aangesneld om met een halve draai op de antenne te vallen en geklokt te worden. De klok geeft aan 15.45 uur hetgeen een snelheid van 1.245,9 mpm betekent.

Het vervolg is evenals voorgaande weken niet super snel, eerder traag te noemen waarbij het al heel erg snel op onregelmatig uitdraait.

In de vereniging zijn de eerste 19 plaatsen voor J. & S. Timmermans die daarmee nogmaals aantonen de jonge garde er uitstekend op te hebben staan.

Voor ons als tweede liefhebber in de club beginnen we op plaats 20 en is het vervolg: 33,42,43,45,46,48,50 enzovoort met totaal 14 van de 72 duiven op de uitslag.

Kortom zo totaal onverwachts het bijzonder mooie resultaat van vorige week was, zo totaal onverwacht is ook het bijzonder matige resultaat van deze week. Ook dat is duivensport, maar dat wisten we gelukkig al lang!

Uitslag Niergnies afdeling Friesland '96

Uitslag Niergnies samenspel E

Uitslag Niergnies district 3

Uitslag Niergnies rayon Frisia Oost

Uitslag Niergnies P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug