Laatste nieuws

Onderweg naar Frankrijk

  • 24-8-2017

De jonge duiven zullen voor het eerst in hun leven de Belgisch/Franse grens oversteken om vervolgens uit te komen in Niergnies. Althans dat is wat op het programma staat. Voor onze duiven een te vliegen afstand van 380 kilometer.

In de club totaal 287 duiven ingekorfd waarvan 72 stuks afkomstig zijn vanaf onze hokken. We hebben ze met een goed gevoel ingekorfd. De jongetjes en meisjes stonden er prima op en hebben zich afgelopen ook zeer goed gemanifesteerd in de dagelijkse trainingen.

Kreeg al een appje van iemand die vroeg hoe vaak ik de jonge duiven deze week weggebracht had want hij had mij zeker twee keer zien rijden. Klopt natuurlijk helemaal, ben deze week drie keer op pad geweest met de taartjongen en de oude duiven. De jonge duiven waarmee we nu spelen zijn tot nog toe niet tussentijds weggebracht.

De beide aangwezen zijn wederom de gebroeders "vaal" van Hans & Evert Jan Eijerkamp uit Brummen. Beide duiven laten zich vrij goed zien en het is mooi snel waar te nemen in de lucht of de aangewezen duif in aantocht is!

Morgen inkorven voor de trainingsvlucht vanaf Duiven. We zullen de taartjongen en de oude duiven hierop inkorven. Vervolgens zal de natour beginnen, misschien wel de mooiste vluchten van het jaar!

Terug