Laatste nieuws

Het is weer zover regen en nog eens regen. Gelost om 10.15 uur! Prachtig resultaat

  • 19-8-2017

We hebben er een abonnement op zullen we maar zeggen. We beginnen de zaterdag in ieder geval met regen en niet zo'n klein beetje ook. Dusdanig veel lawaai op het raam dat ik mij nog maar een keer omgedraaid heb toen de wekker ging.

Inmiddels rond de klok van 8 uur is het toch opgehouden met regenen en probeert de zon er doorheen te prikken. De berichtgeving is dusdanig dat Quievrain als één van de laatste plaatsen zal opklaren. Nader bericht rond 10.00 uur zo wordt verteld.

Er zit niet anders op dan maar weer rustig afwachten.

Gelukkig hoefde er vandaag niet lang gewacht te worden. De lossing heeft plaatsgevonden om 10.15 uur met volgens mij een wind die komt uit west zuidwestelijke richting en toenemend is in kracht. Klokken ergens tussen 13.20 uur en 13.40 uur lijkt mij.

Genoten van de aankomsten hebben we zeker maar waar de eerste drie vandaan kwamen?? Geen idee, plots draait er een jonge duif hoog boven ons en nog geen vijf tellen later komen er twee bij die ogenschijnlijk vanuit het noorden aansluiten.

Na één rondje vallen ze op het hok en op de klep. Bijzonder weinig verspeelt en dat ondanks de op dat moment toch wel bijzonder stevige zuid westen wind.

De eerste duif geklokt om 13.40 uur te weten de NL17-260 met Euro, Jackpot, Mr. Branco bloed in zijn aderen, hoofdzakelijk Hans & Evert Jan Eijerkamp en Pieter Veenstra afkomst.

De tweede duif geklokt om 13.40 uur te weten de NL17-067 lijn Blue Star van Comb. Heesen en Bolt via Comb. Kroesen. De moeder van de 067 is onze NL16-529 welke vorig jaar als jong nog een 2e NPO Tongeren won.

De derde duif geklokt om 13.40 uur te weten de NL17-064 wederom een duif met veel Bolt bloed via Comb. Kroesen in de aderen.

Het vervolg is netjes en redelijk tot goed.

Zoals het nu lijkt gaat de overwinning naar J. & S. Timmermans die daarmee tevens een 1e NPO winnen. Van harte gelukgewenst hiermee, een pracht prestatie!

Overigens mogen we zelf ook uitermate tevreden zijn met zeer waarschijnlijk een 2e,3e en 4e NPO. Het overkomt ons ook niet ieder jaar namelijk.

Met 2,3,4,7,10,13,18 enzovoort tegen 352 duiven zijn we vandaag dik tevreden. Totaal 24 van de 74 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

En ondanks het feit dat we vandaag nauwelijks een duif hebben zien overkomen, de windrichting hadden we uiteraard mee vandaag. Echter dan is het altijd maar weer de kunst om er wel te staan. We prijzen ons dan ook bijzonder gelukkig met het feit dat het dit keer wederom gelukt is om ook in de afdeling in de top van de uitslag te draaien.

In de afdeling zullen we namelijk beginnen met 2,3,4 enzovoort en dat maakt het alleen maar mooier natuurlijk. "Toevallig" heeft men er vandaag ook nog het predikaat NPO vlucht aan gehangen en dat betekent dus een 2e, 3e en 4e NPO Quievrain tegen 13.331 duiven. Kortom bijzonder blij mee!

Uitslag Quievrain afdeling Friesland '96

Uitslag Quievrain Samenspel E

Uitslag Quievrain district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Quievrain rayon Frisia Oost

Uitslag Quievrain P.V. de Griffioen Oosterwolde

 

Terug