Laatste nieuws

Onderweg naar Quievrain

  • 18-8-2017

De vijfde jonge duivenvlucht al weer! Hierna nog maar twee keer en het is al weer over voor de junioren van dit jaar. Vanavond 74 stuks ingekorfd voor het Belgische Quievrain hetgeen voor onze duiven een te overbruggen afstand is van bijna 339 kilometer als ze tenminste de meest rechte lijn naar huis gaan volgen.

De beide aangewezen duiven zijn de gebroeders "vaal". Oftewel de NL17-937 en de NL17-938 beiden rechtstreeks Hans & Evert Jan Eijerkamp en van origine Stefaan Lambrechts duiven. Beide heren doen het redelijk tot goed en dat is dan ook de reden dat ze de inkorflijst mogen aanvoeren deze week.

In de club door 11 leden totaal 352 duiven in de mand gestoken. Het aantal zakt gestaag mede veroorzaakt ook door het feit dat niet iedereen met verduisterde jongen speelt.

De jongen stonden er trouwens behoorlijk goed op. De training van met name gisteren was goed te noemen, de uitwerpselen van de beestjes zien er prima uit, donsjes, goede eetlust..........voor wat het allemaal waard is. Daar komt nog wel bij dat enkelen de afgelopen weken toch hinder gehad hebben van het one eye cold fenomeen en wellicht nog meer dan dat. Behandelen was dan ook noodzakelijk zodat de luchtwegen weer de goede kant op gaan.

Laten we hopen dat we dit weekend weer eens op de zaterdag kunnen vliegen. Het is voor iedereen het beste namelijk. Zowel mens en dier zullen er blij van worden.

Hopelijk morgen vlug weer terug.

Terug