Laatste nieuws

Wederom nieuwe poging vanuit Heusden-Zolder, gelost om 10.45 uur

  • 13-8-2017

De berichtgeving kwam wat laat op gang maar inmiddels is bekend dat de mogelijkheden om te lossen vandaag vele malen beter zijn dan gisteren. Gelukkig maar! Het is per slot van rekening de reden dat we zijn blijven staan in Heusden-Zolder en besloten hebben om gisteren niet te lossen.

De duiven zijn goed verzorgd, toch mooi dat er een aantal foto's van gedeeld worden met de eigenaren van de duiven die in de container zitten. Wordt zeer op prijs gesteld en zou eigenlijk protocol moeten zijn en dan nog liever vastgelegd op de film zodat we mee kunnen kijken wat het gedrag van de beestjes is in onze mooie containers.

Voorlopig dus nog even geduld. Het is hier in Donkerbroek behoorlijk grijs nog, getuige de foto bij dit stukje tekst.

Inmiddels is het lange wachten van de afgelopen dag beloond met een lossing om 10.45 uur. Zal mij zeer benieuwen hoe dit gaat aflopen. Het weer lijkt goed maar is het dat ook daadwerkelijk.....???

Klokken ergens tussen 13.20 uur en 13.40 uur denk ik, echter het kan ook zo maar een stuk later worden. Denk inmiddels dat het zeker geen makkie gaat worden. De berichtgeving onderweg maar ook het "eigen" gevoel bij het weer zijn niet van dien aard dat er een zeer snelle en vlotte vlucht in zit. Hoeft ook niet als ze maar wel een eerlijke kans van thuiskomen krijgen. Overigens hebben we natuurlijk geen duiven mee om uren te wachten op hun thuiskomst, dan waren we uiteraard wel overnachtvlieger geworden.

Wat er ook gebeurd! Geniet van de aankomsten!

Vanuit het zuidwesten komt hoog een duif richting hok aangevlogen. Geenszins van plan om te landen en zodoende enkele minuten verspeelt. Echter om 13.47 uur komen er enkele duiven bij vanuit het noorden welke zeer vlot geklokt worden. Snelheid van de eerste duif hier 1.251 mpm welke behaald werd door de NL17-272 uit klz Dolce Vita x dochter Mr. Branco.

Het vervolg is zeer pover. Ze vallen niet snel door en het wordt al zeer snel het spreekwoordelijke "druppelen".

De tijd van de eerste duif is niet goed voor een topnotering in de vereniging. De overwinning gaat naar J. & S. Timmermans welke tevens een zeer vroege duif in de afdeling klokken. Van harte gefeliciteerd!

De uitslag tegen 425 duiven in de vereniging is als volgt: 11,12,13,14,15,17,18,19,20,23,29 enzovoort met totaal 24 van de 76 op de uitslag 1 op 4 gerekend. Als generaal speler zeggen we dan de schade valt enorm mee, maar het mag voor hetzelfde gemaak toch wel een paar onsjes meer zijn wat ons betreft. Ontevreden niet, tevreden al helemaal niet!

Uitslag Heusden-Zolder afdeling Friesland '96

Uitslag Heusden-Zolder Samenspel E1

Uitslag Heusden-Zolder district 3

Uitslag Heusden-Zolder rayon Frisia Oost

Uitslag Heusden-Zolder P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug