Laatste nieuws

Wederom naar Heusden-Zolder

  • 11-8-2017

Geen Tienen maar wederom Heusden-Zolder met voor onze duiven een afstand van rond de 228 kilometer in rechte lijn te vliegen naar het thuishok.

We hebben hiervoor 76 jonge duiven ingekorfd. Een vijftal duiven krijgt een weekje vrijaf en mogen het vanaf volgende week weer proberen. In de vereniging door 12 leden precies 425 duiven ingekorfd, een mooi aantal derhalve.

De beide aangewezen duiven zijn dit keer een doffer en een duivin maar ook een broer en een zus. Beiden komen dit keer uit Mr. Branco x Blue Vivian Jr. Het zijn de NL17-228 en de NL17-229. Twee mooie blauwe duiven welke er prima opstaan.

Overigens geldt dat ook voor de overige hokgenoten. Bij inkorven thuis wellicht iets minder in de hand dan vorige week maar bij inkorving in het clubgebouw was niets meer van dat verschil te merken. Zo kan het dus gaan en zo wispelturig is ook dit onderdeel van onze hobby.

Afgelopen is er netjes getraind zonder dat het er buitensporig aan toe ging, hoeft wat ons betreft ook nog niet. Sterker nog we hebben zelfs een training overgeslagen. We denken dat dat eerder goed dan fout is namelijk.

Met de band melker duif zit het ook wel goed, getuige de foto hieronder.

Terug