Laatste nieuws

Nieuwe poging in Heusden-Zolder, gelost om 8.30 uur

  • 6-8-2017

Een dag later en zo waar we starten met veel zonneschijn! Het kan dus toch nog is hetgeen door mijn hoofd schoot toen ik vanmorgen vroeg naar buiten keek.

Een lossing zal nog wel even op zich laten wachten want er is vast wel iets van nevel, matig zicht, inversie of zoiets. Dat blijft altijd jammer maar tussen 8 uur en 9 uur zullen ze ongetwijfeld gelost worden. Zojuist nog geen berichtgeving op SBS tekst en op de afdelingssite dus nog even afwachten.

Hopelijk straks snel los!

Inmiddels zijn de duiven gelost om 8.30 uur bij een variabele wind. De omstandigheden lijken goed te zijn wel mogelijk een "stuivertje" motregen. Althans dat was rond de klok van 8.00 uur want kreeg hiervan een berichtje van een liefhebber die aardig op de vlieglijn zit.

Klokken tussen 10.55 uur en 11.15 uur moet kunnen volgens mij.

De aankomsten waren mooi en goed! Vanuit het noorden melden zich de eerste duiven. Met één rondje gelijk op het hok en door naar de antenne alwaar de verlossende piep van het EC klinkt om 11.11 uur. Het is onze NL17-051 (met veel Euroboy van Comb. Kroesen en Jacob van Henk Scheffel in de aderen) die verantwoordelijk is voor deze eerste verlossende piep van de klok. Het vervolg is zondermeer netjes te noemen ook al valt er na de 14 duif wel een gat van 5 minuten alvorens het weer verder gaat.

De overwinning gaat naar J. & S. Timmermans die een mooie vroege duif klokken. Van harte gefeliciteerd hiermee!

In de club tegen 450 duiven is het de volgende uitslag geworden: 4,5,6,12,13,14,15,16,20,21,22,23,26,29 enzovoort met totaal 30 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Kortom een prachtige vlucht waarbij een extra pluim naar de begeleiders op zijn plaats is, de duiven zagen er na één nacht extra mand nog meer dan perfekt uit namelijk!

Uitslag Heusden-Zolder afdeling Friesland '96

Uitslag Heusden-Zolder Samenspel E1

Uitslag Heusden-Zolder District 3

Uitslag Heusden-Zolder rayon Frisia Oost

Uitslag Heusden-Zolder P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug