Laatste nieuws

Het is weer zaterdag! Duiven in Gorinchem gelost om 14.20 uur

  • 29-7-2017

Het plaatje bij dit stukje tekst is vanmorgen rond 7.00 uur genomen. Ik had ook net zo gemakkelijk een foto van vier weken terug kunnen plaatsen! Een dichte grijze lucht met veel "vieze" regen die naar beneden valt.

Kortom ziet er nu nog niet best uit. Veel vragen ook nog op dit moment en geen informatie nog op dit moment. Ben zeer benieuwd waar ze staan, ben zeer benieuwd hoe de vooruitzichten zijn door de bril van IBW en Zimoa bekeken, ben zeer benieuwd of het vandaag nog gaat lukken.......kortom ben zeer benieuwd!!

Laten we hopen om een aantal uren flinke opklaringen dan kan het wellicht nog lukken. Een ander scenario dat ik eigenlijk gisteren al de gehele dag bij mij had is dat het helemaal niet gaat lukken. Ja en dan hebben we dus geen vlucht maar wellicht nog wel onze jonkies. We gaan maar rustig afwachten.

Via facebook vernemen we dat de duiven in Gorinchem gelost zijn om 14.20 uur. Eindelijk zullen we maar zeggen, het is een lang verhaal geworden vandaag waarbij het achteraf gezien toch jammer is dat we niet in Weert zijn blijven staan. Maar ja achteraf.....

De snelheden zullen hoog zijn. Boven de 1.700 mpm moet voor de kopduiven toch zeker lukken. Verwachte aankomsttijd tussen 15.45 uur en 16.00 uur.

Vanuit het west draaien plots twee duiven redelijk hoog boven het hok. Na een klein rondje landen ze beiden op het nieuwe hok om vervolgens onmiddellijk door te gaan naar hun eigen hok alwaar de NL17-045, uit zoon Wounded Wing van Comb. Heesen keer kleindochter Goldene Theresa, als eerste zorgt voor de verlossende piep van het EC. Twee seconden later gevolgd door de NL17-056.

Vervolgens is het een paar minuten wachten op nummer drie, weer een paar minuten wachten op nummer 4 en zo gaat dat door. Hierbij kregen we al erg vroegtijdig de melding vanuit Noord Holland dat daar grote koppels Friese duiven over kwamen.

Kortom een bijzonder traag verlopen vlucht waarbij we achteraf zeker kunnen stellen dat er voor een verkeerde oplossing is gekozen door helemaal uit te wijken naar Gorinchem. Echter hierbij wel heel nadrukkelijk opgemerkt dat dit een constatering is die we achteraf maken en er natuurlijk niets eenvoudiger is dan op een dergelijke wijze een conclusie te trekken. Als we vooraf wisten hoe de uiteindelijke afloop van een vlucht zou zijn, tja dan was het natuurlijk wel heel erg eenvoudig. Jammer dat het zo gelopen is en laten we hopen dat het hier voorlopig bij blijft.

Helaas nog te veel achterblijvers. Bij ons zijn er op dit moment nog 11 onderweg van de 80.  

De overwinning gaat naar J.& S. Timmermans die er drie gelijktijdig klokken en zorgen voor drie mooie kopduiven in de afdeling. Van harte!

De uitslag in de vereniging tegen 487 duiven: 5,6,10,15,26 enzovoort met totaal 19 van de 80 duiven op de uitslag. Kortom het mag wel een onsje meer zijn!

Uitslag Gorinchem afdeling Friesland '96

Uitslag Gorinchem district 3

Uitslag Gorinchem Samenspel E1

Uitslag Gorinchem rayon Frisia Oost

Uitslag Gorinchem P.V. de Griffioen

Terug