Laatste nieuws

Hetzelfde laken één pak! Chateauroux gelost om 7.25 uur, Gennep gelost 8.30 uur

  • 22-7-2017

Het is al weer niet veel soeps met het weer vanochtend! Jammer toch altijd dat het op de zaterdag vaak zo matig tot slecht uitpakt. Wat dat betreft wordt het ons niet altijd gegund denk ik wel eens. Vanmorgen weer een donkere zwaar bewolkte wereld als we naar buiten kijken.

Het wordt nog een hele opgave om te kunnen lossen denk ik, kan ook niet zo goed inschatten hoe de jonge duiven met deze omstandigheden om zullen gaan. Wat opvalt is dat er al behoorlijk veel wind staat en dat is enerzijds misschien een geluk (er kan mogelijk gelost worden) en anderzijds dikke pech want er zullen een flink aantal duiven doorstuiven naar het hoge noorden met alle gevolgen van dien.

Hopelijk vindt de LC vandaag een gaatje om te kunnen lossen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de duiven die in Frankrijk staan.

Inmiddels zijn de duiven in Chateauroux gelost om 7.25 uur. Een goede beslissing lijkt mij ook al zullen de omstandigheden landelijk gezien verre van eerlijk zijn echter we wisten al jaren dat we aan de meest oneerlijke sport van de wereld meedoen dus daar zullen we maar niet verder over "piepen".

Wanneer zullen ze komen, de wind is zuidoost op dit moment, draaiend naar zuidwest begreep ik maar in Frankrijk weer totaal anders......ik houd het eerst op snelheden tussen de 1.300 en 1.500 meter per minuut. Klokken tussen 16.00 uur en 17.00 uur. Ben ondertussen al misselijk van de spanning!

Ook Gennep is er uit. Lossing om 8.30 uur bij een zuid tot zuid oosten wind. Een totale afdelingslossing dus de gevolgen zullen op sommige plekken voelbaar zijn vandaag. De verwachtingen zijn niet bijzonder hoog gespannen vandaag en zeker niet bij een zuid oosten wind.

Klokken ergens tussen 10.00 uur en 10.25 uur!

Vanuit de westkant komt onze eerste duif aangevlogen om na een paar rondjes op het (verkeerde) dak te vallen. Na een beetje mooipraten en roepen vanaf onze kant vliegt hij dan toch naar de juiste antenne om geklokt te worden om 10.16 uur hetgeen een snelheid van 1.411,9 mpm betekent en daar zijn we positief mee verrast! Het is onze NL17-038 die het jonge duiven seizoen met een mooie notering start.

Het verdere verloop is uitermate traag, geen koppeltjes tegelijk maar één voor één komen ze thuis.

De overwinning gaat naar M.J. de Jong die omgerekend maar liefst een minuut voorsprong pakt! Gefeliciteerd hiermee Meindert!

Wederom vanuit de westhoek meldt zich ons taartjong van 2016, tevens nonnetje,  de NL16-586 "Kiki" om 15.09 uur hetgeen een snelheid betekent van 1.640,3 mpm. Een paar minuten later gevolgd door wederom een taartjong te weten onze NL16-579.

De uitslagen:

Gennep, tegen 490 duiven in de vereniging: 2,3,5,8,23,24,34,35 enzovoort met totaal 26 van de 89 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Chateauroux Parc tegen 84 duiven in de vereniging: 1,2,13,17 totaal 4 van de 10 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Met het mooie resultaat op Chateauroux tevens dagfond kampioen van de vereniging geworden. Kortom zeer tevreden over het oude duiven seizoen. Hierover later meer.

Terug