Laatste nieuws

Op reis naar Chateauroux

  • 20-7-2017

Tien stuks in de mand gestoken voor de dagfond vlucht vanaf Chateauroux, afstand 762 kilometer in rechte lijn naar de hokken in Donkerbroek.

Drie heren en dus zeven dames moeten het klusje voor ons klaren komende zaterdag. We kunnen zeggen dat we er alles aan gedaan hebben de afgelopen weken. Ze hebben ons tot nog toe ook niet in de steek gelaten maar of dat een garantie is voor een goede afloop komende zaterdag, we zullen het afwachten.

De twee aangewezen duiven zijn deNL14-309 "Evert Jan" en de NL15-691 "Breitling". Toch dus twee doffers het vertrouwen gegeven om de eenvoudige reden dat we uit het ploegje duivinnen niet weten welke het zeer waarschijnlijk zou kunnen gaan doen. We gaan het maar afwachten dus.

Morgen nog de jonge duiven inkorven voor Gennep. De eerste keer in de mand met de chipringen om hun pootje. Hopelijk worden verreweg de meesten daarvan weer keurig teruggebracht.

Waar we voor zullen duimen is het goede weer voor komende zaterdag. Het ziet er nog verre van ideaal uit maar wie weet komt er nog een kentering in het weer en dan wel ten goede natuurlijk!

Hopelijk zaterdag vlug weer terug!

Terug