Laatste nieuws

Die Onana toch, toppertje

  • 19-7-2017

Als  oud doelman van de plaatselijke voetbalclub en vervent Ajax fan ben ik behoorlijk gecharmeerd van de verrichtingen van de jonge doelman van de A.F.C. Ajax te weten Onana. Het kon dan ook niet uitblijven dat er onder onze duiven een Onana moest komen. Een naam moeten ze bij ons verdienen door een eerste te vliegen. Het was onze NL15-1363553 een rechtsteekse van Hans & Evert Jan Eijerkamp die de eer te beurt viel en dus de naam Onana kreeg toebedeeld.

En gelijk als zijn naamgenoot heeft hij zich dit jaar van de goede kant laten zien. Met als absoluut hoogtepunt tot nog toe het Midfond duif kampioenschap in rayon Frisia Oost en het generaal duifkampioenschap Generaal kort in rayon Frisia. Kortom een prachtige prestatie waar we bijzonder blij mee zijn. Voeg hier ook nog eens drie zuivere eerste prijzen bij welke ook in groot verband bij de top tien zaten en het feestje is compleet.

Later kom ik nog een keer terug op de prestaties en afkomst van deze topper.

De jonge duiven staan er tot nog toe goed op. Er zijn zondagmorgen nog enkele nagekomen en de teller staat nu op 94 van de 101. Oftewel nog 7 stuks onderweg en dat is alleszins acceptabel. Zeker afgezet tegen het feit dat we met de eigen africhting niets verspeelt zijn.

De training is goed en voor het overige zijn ze fris en fruitig.

Dan het slotstuk van het oude duivenseizoen. Een seizoen dat tot nog toe behoorlijk succesvol is en dat we ook graag in stijl willen afsluiten. Of dat gaat lukken op de afsluitende Chateauroux is maar afwachten natuurlijk. Er is wel eens met meer vertrouwen naar toegewerkt als ik eerlijk ben. Afgelopen zondag nog een teleurstelling moeten verwerken doordat onze "Jan Willem" zwaar geblesseerd van de avond training terug kwam. Aanvankelijk werd gedacht aan een gebroken poot maar achteraf blijkt dat gelukkig niet zo te zijn. Wel een zeer forse bloeduitstoring en inkorven voor Chateauroux zit er dan ook niet in. Jammer, temeer omdat het vrijwel zeker één van onze aangewezen duiven was geworden.

Echter je moet je niet druk maken om wat je niet kan inkorven maar juist druk maken over wat je wel kan inkorven. Dus de knop maar snel weer omgezet en verder werken aan het ploegje duiven dat de puntjes binnen mag harken. Er zullen er tien stuks ingekorfd worden en daarbij hopen we in ieder geval op fatsoenlijke weersomstandigheden.

Terug