Laatste nieuws

Eindelijk eens een andere weers start van de zaterdag

  • 15-7-2017

Vele weken kon ik op de vroege zaterdagmorgen alleen maar plaatjes schieten van een grijze hemel. Vandaag is het toch duidelijk anders!

Eindelijk blauw aan de lucht op de zaterdagmorgen. Maar helaas nog geen positief nieuws over een lossing en dat is dan weer jammer natuurlijk.

Echter terwijl ik aan het typen ben komt op de mobiel de melding binnen dat Morlincourt gelost is om 7.15 uur bij een variabele wind kracht 3. Die zijn er uit in ieder geval! Nu de jeugd nog!

Verwachte aankomsttijd van Morlincourt ergens tussen 12.00 uur en 12.30 uur.

Inmiddels zijn ook de jonge duiven er uit! Om 8.30 uur zijn de deuren geopend in Duiven. Verwachte aankomsttijden tussen 9.50 uur en 10.05 uur.

Vanuit het "niets" was daar onze NL16-680 "Jo" uit zoon Nieuwe Olympiade x dochter Olympic Vivian. In één draai op het dak van de duivinnen waarna ze direct doorging naar de juiste antenne om geklokt te worden om 12.29 uur hetgeen een snelheid van 1.413,6 mpm bertekent.

Vervolgens druppelt het mooi door en is het zoals het nu lijkt 2,3,4 in de club waarbij de overwinning naar Pôpe Rooks gaat. Kijk en dat is fijn! Van harte Pôpe het is je zeer gegund!

De eerste 25 jonge duiven kwamen prima, daarna werd het al snel druppelen en tot nog toe zijn er nog 25 van de 101 onderweg. Das te veel en laten we hopen dat er vanmiddag nog wat nakomt.

Met het eindresultaat zijn we bijzonder blij! Tegen 231 duiven in de club werd het 2,3,4,14,15,19,20 enzovoort met precies de helft van de 26 ingekorfde duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend. Spectaculair, nee! Maar wetende dat het tegen het einde van de vluchten loopt en veel duiven de spreekwoordelijke "put" er wel degelijk uit hebben zijn we blij met onze drie kopduiven. Tevens alles keurig terug op het thuishonk dus prima zo.

Met dit resultaat tevens 1e midfond hok on- en aangewezen geworden en de eerste twee duifkampioenen met onze NL15-553 "Onana" en onze NL16-552.

De jonge duiven lijkt uiteindelijk ook bijzonder mee te vallen. Op dit moment staat de teller op 87 stuks. We komen dus al dicht bij onze 10% verlies en dat zullen we morgen vast nog wel gaan halen. Het klinkt veel maar is hier een jaarlijks verschijnsel hetgeen mede komt omdat we met onze eigen africhtingen geen jongen verspelen en in de wetenschap dat bijna iedereen wel eens aan de beurt komt blijkt dat heel vaak bij onze eerste trainingsvlucht in groot verband te zijn. We wachten rustig af.

Uitslag Morlincourt afdeling Friesland '96

Uitslag Morlincourt Samenspel E

Uitslag Morlincourt Dirstrict 3

Uitslag Morlincourt rayon Frisia Oost

Uitslag Morlincourt P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug