Laatste nieuws

Vuurdoop voor de junioren! Ingekorfd voor Duiven

  • 14-7-2017

Vanavond dan toch de jonge duiven ingekorfd voor de trainingsvlucht vanaf Duiven, 117 kilometer. Ik schreef het al zo vaak we zijn op zich geen groot voorstander van al die trainingsvluchten maar zien ons eigenlijk genoodzaakt mee te doen vanwege het vliegprogramma. De stap naar de eerste officiële vlucht wordt namelijk wel behoorlijk groot als je niet mee doet.

Totaal 101 duiven ingekorfd welke er overigens bijzonder goed op stonden. Ze hebben volop voer meegekregen, iets dat we overigens altijd doen. Immers vliegen op de honger is al jaren uit de "mode" en dat is maar goed ook. De voorbereiding is zoals ieder jaar, een achttal keren zelf afgericht tot maximaal 33 kilometer. Voor het overige goed in het voer en iedere dag een goede training bij huis.

In de vereniging totaal 561 duiven ingekorfd. Hierbij zaten nog een aantal oude duiven waarvan ik het exacte aantal niet weet.

Hopelijk morgen fatsoenlijke weersomstandigheden zodat ze ergens rond de klok van 9 of 10 uur los kunnen.

Omdat we tijdens de eigen opleervluchtjes geen verliezen hebben gehad houden we rekening met 10% verlies, het is het aantal dat we ieder jaar ongeveer inleveren na de eerste jonge duivenvlucht.

Morgen vlug weer terug!

Terug