Laatste nieuws

Hopeloos weer, Gien gelost om 7.30 uur, Deventer om 13.45 uur

  • 8-7-2017

Hoe is het toch mogelijk, slecht duivenweer voorspellen kunnen de weermannen wel. Andersom zitten ze er vaak naast!

Het is op dit moment bepaald geen duivenweer en al helemaal niet voor de jonge duiven. Doods, stil, bedomd, geen wind, zeer matig zicht kortom hopeloos weer. Laten we hopen dat het rond de middag wat gaat breken en vooral ook wat gaat waaien.

In Gien zijn de duiven er inmiddels uit. Ik heb de vlucht donderdag al "Pontoise 2.0" genoemd, laten we hopen dat dat doemdenkerij van mijn kant is geweest!

De lossing heeft plaatsgevonden om 7.30 uur bij een noord oosten wind draaiend naar noord west. Kortom er moet gewerkt worden door de dames en heren die onderweg zijn. Wat en hoe het verloop gaat worden geen idee, heb er geen topgevoel bij maar het kan natuurlijk ook geweldig meevallen. Hoe eerder er west in zal komen hoe beter de vlucht zal verlopen dat is vrijwel zeker.

Verwachte aankomsttijd is wel heel lastig in te schatten. Ik hou het deze keer bijzonder ruim aan,  klokken tussen 16.30 uur en 17.30 uur zal toch vast moeten lukken volgens mij.

En eindelijk heeft ook in Deventer het startschot geklonken. De duiven zijn daar gelost om 13.45 uur. Gemiddelde snelheid van de oude duiven zal denk ik rond de 80 kilometer per uur uitkomen. Makkelijk zal het niet eens worden maar het is inmiddels droog en er tekenen zich enkele kleine blauwe plekken aan de lucht af.

Het mankeerde zeker niet aan de aankomst. In de verte boven de hoogspanning was het Henrie die als eerste de verlossende "kreet" liet schallen!! En wat kwam hij mooi en met veel doel aanstormen. In één beweging op de plank en de piep van het EC was een feit! Om 16.32 uur werd de NL16-696 "Jan Willem" (uit Chicago Silver x Dolce 08 beiden H. & E.J. Eijerkamp) geklokt hetgeen en snelheid van 1.188,8 mpm betekent. Wat een aardigheid en wat een vreugde!

In de club betekent het een mooie overwinning waar we enorm blij mee zijn!

De uitslag in de vereniging tegen 128 duiven: 1,2,16 en 20 en dat was het totale plaatje 1 op 4 gerekend. Op dit moment 8 van de 10 stuks thuis.

Kortom een bewogen weekend waar met de nodige "spanning" naar werd uitgekeken en wat ons qua resultaat ook zeker is meegevallen maar waar we wel een "vervelende" nasmaak aan hebben overgehouden.  Wat we vandaag allemaal gezien hebben op de diverse meldsites en gelezen hebben op de sociale media vraagt volgens ons om een heel diepgaande bezinning! 

Neemt natuurlijk niet weg dat we alle winnaars van vandaag van harte feliciteren met de behaalde resultaten.

Uitslag Gien afdeling Friesland '96

Uitslag Gien Samenspel E

Uitslag Gien rayon Frisia Oost

Uitslag Gien P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug