Laatste nieuws

Wie zijn jonge duiven lief heeft........

  • 7-7-2017

De kop bij dit stukje tekst is hetgeen vandaag enkele keren door mijn hoofd schoot. Onderweg in Nederland vandaag erg slechte duivenomstandigheden gezien. Vies weer, geen enkele wind, geen zon, slechte zichten erg warm kortom niet best. Kortom wie zijn jonge duiven lief heeft houdt ze lekker thuis!

En dan wat wordt er morgen verwacht? Kijk de duiven in Deventer zullen er vast wel uitgaan, maar hoe laat?? Dat is de cruciale vraag welke op dit moment maar moeilijk te beantwoorden is. De vooruitzichten geven nu aan dat een lossing voor de middag niet erg voor de hand ligt. En dat is nu net wat wij wel heel graag willen bij de jonge duiven. Dus vandaar de duiven lekker laten zitten.

Daar komt bij het is en blijft een spek en bonen vlucht. Het is dat de afdeling eigenlijk verplicht om de africhting te spelen maar anders zouden we nooit meedoen op een trainingsvlucht van de afdeling. Het vliegprogramma van de laatste jaren "verplicht" het eigenlijk wel een beetje omdat de stappen anders wel heel erg groot worden.

De thuisblijvende oude duiven hebben we overigens wel ingekorfd. Echter die kunnen eventueel ook om 17.00 uur morgenmiddag nog wel gelost worden en dan zullen die normaal gesproken nog wel thuiskomen.

Laten we hopen dat we als afdeling niet aansluiten bij die andere afdelingen die ons voorgingen met de dramatisch verlopen vluchten met de jonge duiven tot nog toe. Kortom duimen!!

Terug