Laatste nieuws

Onderweg naar Gien

  • 6-7-2017

Vanavond 10 duiven ingekorfd voor de dagfond vlucht vanaf het Franse Gien, afstand voor onze duiven 642 kilometer in rechte lijn naar de hokken.

Precies 5 doffers en dus ook 5 duivinnen mogen proberen om de puntjes binnen te halen voor ons. Het zal een lastige klus gaan worden voor de beestjes. De weersvooruitzichten zijn niet helemaal 100 punten en het zal dan ook nog een lastige klus worden voor de lossingscommissie om ze tijdig te kunnen lossen. Laten we hopen dat het gaat lukken!

De twee duiven die de inkorflijst aan voeren zijn de NL14-310 Evert Jan en de NL15-527 Sjan. Een doffer en duivin dus welke het beide zouden moeten kunnen doen.

Overigens een groot verschil tussen de doffers en de duivinnen vanavond bij het inkorven. De dames stonden er vele malen beter op dan de heren. Wat het betekent? We gaan het zien!

Morgenavond zullen we zeker de oude duiven inkorven voor de trainingsvlucht vanaf Deventer, de jonge duiven zeer waarschijnlijk niet. Een definitieve beslissing hierover nemen we morgen middag.

Terug