Laatste nieuws

Wat een vlucht afgelopen zaterdag!

  • 3-7-2017

Het klinkt voor sommigen wat "idioot" en "ongeloofwaardig" wellicht maar afgelopen zaterdag was toch wel één van de hoogtepunten van het seizoen tot nog toe voor ons. En dat is niet omdat al die andere vluchten die achter ons liggen slecht of waardeloos waren in tegendeel!

Maar om vanaf een relatief korte vitessevlucht met een totale afdelingslossing in de kop van de uitslag te draaien dan komt er nogal wat bij kijken zo hebben we al zo vaak ervaren. Wat dat betreft, en klinkt een beetje vreemd en is ook zeker niet minderwaardig bedoelt, is het vanaf een dagfond vlucht éénvoudiger dan vanaf die kleine vitesse loopjes. De dagfond is natuurlijk geen kattepis maar regelmatig veel voorspelbaarder geworden en dat vooral heden ten dage. Het is steeds meer "voer" voor de specialisten geworden zelfs.

Immers vanaf de vitesse kan het maar zo zijn dat je binnen een paar seconden vijf in de klok hebt en als dat bij een paar andere liefhebbers gebeurd dan ben je al gezien voor een ware top notering en daarbij doelend op een top tien notering. Voeg daar nog eens een totale lossing bij en je weet dat jouw concurrentie van Biddinghuizen tot Ameland zit en dat maakt het op een kort vluchtje niet gemakkelijker.

Daar komt bij, hoe ze kwamen was werkelijk fenomenaal. Zo wil je het graag zien, echt kippenvel momenten gehad. En.......we gaan toch al heel wat jaartjes mee en hebben toch al ruim over de 300 overwinningen mogen beleven maar toch! Wat dreigde uit te lopen op een fiasco (niet kunnen lossen vanwege de regen) veranderde in een ware anti climax voor ons! Gelukkig in positieve zin.

Zaterdag dus ontzettend blije gezichten hier in Donkerbroek aan de Buursterlaan. En dan ook nog eens te bedenken dat onze "Onana" (rechtstreeks H. & E.J. Eijerkamp uit Mr. Euro x Stef) hiermee toe is aan zijn derde overwinning in de club en ook nog eens zijn derde top tien notering in groot verband ja dan mogen we stellen dat we op dit moment een klasbak onder de pannen hebben. Hij is afgelopen week extra verwend door Henrie en dat heeft zich blijkbaar uitbetaald. Nu nog overhouden!

Op naar Gien weer een heel andere klus voor de beestjes!

Terug