Laatste nieuws

Duiven gelost in Vuren om 15.30 uur. Wat een aankomsten!!!

  • 1-7-2017

Iedere keer weer neem ik de moeite om een actueel plaatje te "schieten" met mijn fototoestel. Maar het begint eentonig te worden. Grijze luchten, nu wel droog maar tevens doods weer. Jammer dat de juli maand zo moet beginnen. Heel stiekum had ik toch gehoopt dat het anders zou zijn, het is tegen beter weten in geweest helaas.

Er is nog geen informatie te vinden over het weersverloop van deze dag. Kijkend naar buienradar dan zou je nog hoop mogen hebben voor na 14.00 uur. Laten we ons daar eerst maar aan vasthouden.

En zoals altijd, onze grootmeester en legende Johan Cruijff zei het al, ieder nadeel heb zijn voordeel! Voordeel is dat ik straks een mooi aantal chipringen kan invoeren in het clubgebouw!

Het ziet er niet best uit voor vandaag. Een lossing in België blijkt niet mogelijk althans als we onderstaand plaatje mogen geloven. We lossen in Nederland. Niet omdat we dat mooi vinden maar omdat het niet anders kan waarschijnlijk. Eigenlijk wel een bijzondere lossingsplaats en daarom het plaatje hieronder geplaatst.

Inmiddels is al een tijdje bekend dat onze duiven in Vuren staan. Volgens mij een afstand van rond de 153 kilometer. Kan een mooi vluchtje worden mits ze er nog uitgaan natuurlijk. De verwachting is overigens dat ze er nog voor 16.00 uur uit kunnen dus dat zal wel goed komen. We zullen in ieder geval blij zijn dat ze gelos worden. Hebben we toch nog een mooie vlucht wellicht. Ook nog eens een vitessevlucht dus niets mis mee.

Inmiddels zijn de duiven gelost om 15.30 uur bij een matige noorden tot noord westen wind. Verwachte aankomsttijd tussen 17.15 uur en 17.30 uur denk ik.

Wat een aankomsten! Ongelooflijk, zonder te overdrijven, bijna sensationeel! Dat is Genieten met een hoofdletter G!. Onze eerste duif komt met een zeer grote snelheid vanuit het westen, iets noordwesten zelfs en knalt gelijk op de antenne. Het betrof onze NL15-553 Onana (eerste getekende en rechtstreeks H. & E.J. Eijerkamp) die voor de eerste verlossende piep van het EC zorgde. De snelheid van deze duif bedroeg 1.208,7 mpm. Een klein minuutje later gevolgd door de NL15-493 Rossie K (uit Blauwe Rossi van Comb. Kroesen x kleindochter Mr. Boxtel).

Het vervolg is zonder meer goed te noemen. Met de regelmaat van de klok komen ze hoog uit de lucht vallen om vervolgens in vrijwel alle gevallen in één keer op de antenne te vallen, ja soms te "klappen".

In de club blijkt het de eerste melding te zijn, betekent dat Onana toe is aan zijn derde overwinning dit jaar.

Kortom een bijzonder genoegen om de thuiskomsten van deze vlucht te aanschouwen. Alleen daarvoor zou je al duiven houden!

En de definitieve uitslag stemt ons uiteraard tot tevreden mannen! Tegen 194 duiven werd het: 1,2,6,7,9,13 enzovoort met totaal 14 van de 32 op de uitslag 1 op 4 gerekend. Met een beetje geluk dan is het tevens een top 10 notering in de afdeling tegen 7.420 duiven.

Uitslag Vuren afdeling Friesland '96

Uitslag Vuren Samenspel E

Uitslag Vuren district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Vuren rayon Frisia Oost

Uitslag Vuren P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug